Haberler

Demirci Ustalarının Ramazan Mesaisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Demirci dükkanından genel ve detay görüntü- Demir döverken detay görüntü- Demircilik sanatını icra eden Mustafa Tunç ve Selahattin Koç ile röportaj Demirci ustalarının ramazan mesaisi Amasya'nın Merzifon ilçesinde demirci ustaları yüksek sıcaklıkta demir döverek ramazan ayında oruçlarını tutmaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Demirci dükkanından genel ve detay görüntü- Demir döverken detay görüntü- Demircilik sanatını icra eden Mustafa Tunç ve Selahattin Koç ile röportaj Demirci ustalarının ramazan mesaisi Amasya'nın Merzifon ilçesinde demirci ustaları yüksek sıcaklıkta demir döverek ramazan ayında oruçlarını tutmaya çalışıyor.Merzifon'da 30 yıldır demircilik yapan Mustafa Tunç, işlerinin genel itibarıyla zor olduğunu ancak ramazan ayında oruçluyken bunu daha çok hissettiklerini söyledi.Ateş önünde demir döverken zorlandıklarını anlatan Tunç,"Bin derece kadar yükselen ateşin karşısında hem demiri ısıtıp hem de dövüyoruz. Bazen akşama kadar kalıyoruz ateşin karşısında. Susuzluk çok zorluyor. Her işin bir zorluğu var. Bizim işimizin zorluğu da ateş önünde olması. Allah herkese kolaylık versin" dedi.Aynı mesleği 45 yıldır yapan Selahattin Koç ise ateş karşısında demir gibi pişseler de yine de oruçlarını tutmaktan vazgeçmediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tunç Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

abbas barıyanık:

ramazanda oruç tutmassınız sıcakta calışıyorsunuz kolay değil allah kolaylık versin ustalar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title