Haberler

Demirci Belediye Başkanı, Düğünde Harmandalı Oynadı

Güncelleme:

Manisa Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Hoşçalar Köyü'ndeki düğün merasimine katılarak, harmandalı oynadı ve konuklar tarafından müthiş alkış topladı.

Demirci Belediyesi'nce hazırlatılan yöresel halk oyunları kıyafetlerini de giyen Hoşçalar Köyü Efeleri köydeki düğünde sahne aldı. Hoşçalar Köyü'nde düzenlenen düğün merasiminde ilk oyunlarını sergileyen Hoşçalar efeleri gösterilerinin daha geniş kapsamlı bölümü bayram kutlamalarında yapılacak.

Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel ve eşi Nefise Temel ile birlikte Hoşçalar köyündeki düğün merasimine katıldılar. Başkan Temel köy girişinde coşkulu bir kalabalık ve Hoşçalar efelerinin oyunu ile karşılandılar.Başkan Temel" Hoşçalar köyüne bundan önce ziyaret ettiğinde yöresel halk kültürümüzün kaybolmaması için bu oyunları gençlerimize aktaralım talebi üzerine, köylülerden gelen yöresel kıyafet talebinin gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onların bu güzel oyunu beni coşturdu. İçinizden biri olarak sizlere eşlik etmek istiyorum " dedi.

Başkan TemeI, davulculara harmandalı çaldırarak, oyun sonunda müthiş alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İhsan Temel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title