Haberler

Değirmenköy Domates Güzellerini Seçti

Geleneksel 22. Değirmenköy Domates Festivali Gerçekleştirildi. Festival Kapsamında Dereceye Giren "Domates Güzelleri" De Belli Oldu.

Geleneksel 22. Değirmenköy Domates Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında dereceye giren ¨domates güzelleri¨ de belli oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan domates güzeli seçimine 11 genç kız katıldı. Yarışmada dereceye girenlere para ödülleri ve çeşitli armağanlar verildi. Bu arada yarışmacılara firmalar ödül verebilmek için birbirleriyle yarıştı. Yarışmada Özgün Bülbül birinci, Gözde Yön ikinci, Sanem Albayrak ise üçüncü oldu. Ayrıca Yasin Tunç, Onur Kunt ve Ramazan Akça da en iyi domates yetiştiricileri oldu. Yasin Tunç Amerikan cinsi ile katıldığı yarışmada 773 puan alırken, Onur Kunt ismindeki yarışmacı Royal cinsi domates ile 760 puan aldı. Ramazan Akça da Hibrit cinsi domatesi ile 735 puan aldı.

Değirmenköy Belediye Başkanı Osman Topaç, Değirmenköy`de domates üretiminin gün geçtikçe azaldığını, toprakların büyük bir bölümünün tarım dışına kaydığını, ancak geriye kalanların büyük bir hırsla üretime devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title