Haberler

Define Avcıları Tarihi Köprüyü Tahrip Etti

Güncelleme:

Tokat'ın Niksar ilçesinde Tarihi Yılanlı Köprü define avcıları tarafından tahrip edildi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Tarihi Yılanlı Köprü define avcıları tarafından tahrip edildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Roma döneminde yapıldığı tahmin edilen köprünün ayağında bulunan kare şeklinde taşlardan biri kriko yardımıyla yerinden söküldü. Sabah saatlerinde ise olay, bölge esnafının durumu görerek polise haber vermesi ile ortaya çıktı. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerinde Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı. Yapılan incelemede köprünün ayağında yerden yaklaşık iki metre yükseklikte bulunan kare taşlardan birinin yerinden söküldüğü ve taşın yerde bırakıldığı tespit edildi.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise yaşanan olayı tarihe ihanet olduğunu belirterek, "Maalesef köprünün taşlarından birisi define arayıcıları tarafından sökülerek Roma önemine ait Yılanlı Köprüsü'ne zarar vermişlerdir. Bu zararın önlenmesiyle ilgili Tokat Müze Müdürlüğümüze gerekli girişimlerde bulunduk. Bize emanet olarak ecdadımızdan miras olarak bırakılan bu tür tarihi eserlerimizin defineciler tarafından bu şekilde talan edilmesi ve zarar verilmesi gerçekten insanlığa ve Türkiye'ye zarardır, ihanettir. Bu tür davranışlardan böyle define arayacağız diye tarihimize zarar vermek gerçekten büyük ayıptır. Böyle bir olayın olmasından dolayı çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Yapanları kınıyorum, bu tür hareketlerden de uzak durmalarını bekliyorum. Bu tür tarihi eserler ecdadımızdan bize miras bırakılmıştır, bizde onları koruyarak miras olarak bırakmamız gerekmektedir. Yani emanete hıyanet etmememiz gerekir" dedi.

Öte yandan köprünün ayağından sökülen taş, belediye ekipleri tarafından tekrardan yerine konuldu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Niksar Tokat roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title