Haberler

DEDAŞ: Güneydoğu'daki Belediyelerin Elektrik Borcu 160 Milyon Lira

Güncelleme:

Dicle Elektrik Dağıtım 3 büyükşehirin de aralarında bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 109 belediyenin elektrik borcunun 159.6 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), 3 büyükşehirin de aralarında bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 109 belediyenin elektrik borcunun 159.6 milyon liraya ulaştığını açıkladı. DEDAŞ ayrıca, 3 ile bağlı köy içme sularında kullanılan elektrikten ötürü 21.2 milyon lira alacağı olduğunu belirterek, borçların ödenmemesi durumunda elektriği kesme uyarısı yaptı.

DEDAŞ'A BAĞLI ELEKTRİK BORCU 159.6 MİLYON LİRA

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'a elektrik veren DEDAŞ, yaptığı yazılı açıklamada, 109 belediyenin elektrik borcunun 159.6 milyon lira olduğunu belirtti. Elektrik enerjisinin kullanımı ve ödeme bakımından ülkenin en sorunlu bölgesi olarak kabul edilen Güneydoğu'daki 109 belediyenin ve 3 büyük şehre bağlı köylerin DEDAŞ'a olan elektrik borcunun 159.6 milyon lira olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Yine bu bölgede DEDAŞ'ın büyük şehir olmayan 3 ile bağlı köy içme sularında kullanılan elektrikten ötürü 21.2 milyon lira alacağı bulunuyor. Güneydoğu illerindeki belediyelerin elektrik borcu konusu, yerel seçimler öncesinde DEDAŞ ekiplerinin borcunu ödemeyen bazı belediyelerin elektriğini kesmesi ile gündeme gelmişti. Elektrikleri kesilen belediyeler, önce DEDAŞ'ın özelleştirme sürecinde devletten devraldığı binaları mühürlemek istedi, sonuç alamayınca da borçlarının yapılandırılmasını talep etti. Seçim süreci nedeniyle borç konusu gündemden düşerken, belediyeler birikmiş olan elektrik borçlarını ödeme konusunda yeteri kadar çaba göstermedi. Böyle olunca da 2014 başında 130 milyon lira olan belediyelerin DEDAŞ'a olan elektrik borcu, aradan geçen sürede 159.6 milyon liraya ulaştı."

BELEDİYELERİN ELEKTRİĞİ KESİLEBİLİR

Bölgede belediye ve köy içme sularından dolayı DEDAŞ'a olan elektrik borcunun toplam 180.8 milyon TL'ye ulaştığını bildiren DEDAŞ yetkilileri, söz konusu bu borçların bir an önce ödenmesini isteyerek, bu borçların ödenmemesi halinde elektriklerin kesilebileceği uyarısını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (40)

ABDÜLKERİM:

MOLOTOF ATAR, BARIŞ İSTER. PUSU KURAR, BARIŞ İSTER. TAŞ ATAR, BARIŞ İSTER. DAĞA ÇIKAR, BARIŞ İSTER. 20 ÇOCUK YAPAR, EKMEK İSTER. HIRSIZLIK YAPAR, ÖZGÜRLÜK İSTER. ELEKTİRİĞİ KAÇAK KULLANIR, DEVLET BİZE BAKSIN İSTER. YAPILAN TESİSLERİ YAKAR, İŞ İSTER. ÖĞRETMEN ÖLDÜRÜR, EĞİTİM İSTER. FEODAL YAŞAR, DEMOKRASİ İSTER. TÖRE DEYİP KATLİAM YAPAR, ANLAYIŞ İSTER. PKK VE SEMPATİZANLARI BUNDAN İBARET.

42
12
yanıtYanıtla
sukru148:

onlar neden ödesin bizim gibi kerizler varken

31
2
yanıtYanıtla
anti kekovic:

dovlet bize baakmiiiir

23
8
yanıtYanıtla
O R H U N:

Batıda yaşayan insanların ödemesi lazım, Sürece halel gelmesin. .

27
3
yanıtYanıtla
KÜRDO:

bende bir şey sandım be. sadece 160 milyon tl. sırf zerrab ve ayakkabı kutularındaki paralar kaç kat fazla! 30 milyonu bir kaç gecede eritenlere ahlak dersi verin! Kürdün elektriğini, petrolünü, altınını çıkarıp Kürde satıyorsunuz UTANIN BİRAZ UTANIN!

13
13
yanıtYanıtla
xave:

ödeyin borcumuzu türkler ahah :)

11
15
yanıtYanıtla
yüce onos Mobil-ANDROID:

lan kürdo kırrrrro senin elektriğini ben ödüyorum önümde eğileceksin ve bana sahip diyeceksin

12
13
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Sanki vatandas elektrik faturasi yatiriyorda belediye yatiracak cok komik. Ama en ufak hakkim varsa helal etmiyorum.

18
6
yanıtYanıtla
BatıdanMobil-ANDROID:

benim ödedigim vergi haram olsun o zaman kürdolarla öteki tarafta hesaplasalm

9
12
yanıtYanıtla
HAKKARİLİ:

Hahaha ne güzel bir haber :)) ödemeye mecbursunuz ödeyeceksiniz tabi. Güneydoğuda zaten elektriğin çoğu kaçak diğer insanların parasınla, bu elektrik borclarınıda yine siz kaçakları ödeyenler ödeyeceksiniz :)

6
14
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title