Haberler

DBP Referandumu Usulsüz Buldu

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi ve dört mezranın Ceylanpınar'a bağlanmasına DBP'den tepki geldi.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi (köyü) ve buna bağlı olan dört mezranın Eyyübiye İlçesinden alınıp Ceylanpınar'a bağlanmak istenmesi dün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelmişti.

Önceki günkü toplantıda fazla üzerinde durulmayan konuyla ilgili bir Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığında basın açıklaması yapan DBP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri konuya tepki gösterdi.

Bağlanması düşünülen yerle ilgili olarak yapılan referandumun usule uygun olmadığını dile getiren DBP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Esra Güleraslan, halktan gelen taleplerin Ceylanpınar'a bağlanmak istemedikleri yönünde olduğunu kaydetti.

Güleraslan, "Biz de bu talepten sonra konuyu büyükşehir belediyesi meclis toplantısında gündeme getirdik ve bu konuyu tartıştık. Fakat tartışmalarımız hiçbir sonuç vermedi. Biz orada bir araştırma komisyonunun kurulması ve ardından meclise getirilip karara bağlanmasını talep ettik. Ancak bu ısrarlarımız AK Parti meclis üyeleri tarafından ret edildi. Hatta çoğunluk olduklarından dolayı bizi konuşturmama eğilimleri vardı. Bu talebimizin sebebi ise halk gerçekten bunu istemiyor" dedi.

'USULE UYGUN REFERANDUMUN YAPILMADI'

Bu konu ile ilgili bir referandumun olduğunu fakat bunun usule uygun yapılmadığını söyleyen Güleraslan,"Bize yoğun talep geldi. Halk, orada istemediğine dair 286 imza topladı. Biz de bu doğrultuda tarafsız bir komisyon kurulmasını istedik. Fakat bu meclis tarafından kabul görmedi. Halk dünden beri bize bu konu ile ilgili sürekli telefon ediyorlar. Hatta bu konu Viranşehir Belediyesine kadar yardım talebi gitti. Biz bu durumun tamamen stratejik olduğunu düşünüyoruz. Bunun hizmet amaçlı olmadığını ve daha önce Ceylanpınar üzerinde oynanan oyunların bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Eğer gerçekten hizmet amaçlı olsaydı bu talebimiz göz önünde bulunduruldu ve bağımsız bir araştırma komisyonu kurulur ve orada bir referandumun olurdu. Dün böyle bir karar çıkmamasına rağmen hızlı bir şekilde konu kapatıldı. Biz halkımıza bu konunun takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" şeklinde konuştu. Güleraslan ayrıca buna gerekçe olaraktan da halkın bir talebi olduğunu söyledi.

TİGEM'DE OY KULLANILDI

Ceylanpınar meclis üyelerinde ve ilçe yönetiminden oluşan komisyonunun iki günlük bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Güleraslan, Ceylanpınar Belediye Başkanı ve muhtarın bir anlaşma yaptığını, halkın hiçbir şekilde ne istediği sorulmadığı şeklinde beyanatlar geldiğini söyledi. Güleraslan, "Hatta sandıkların TİGEM'de kurulduğunu ve orada kimliklerin toplanıp oy kullanıldığına dair bilgiler geldi. Biz burada farazi bir konuşma yapmıyoruz" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

adem karacamobilWeb@haberler.com:

ben büyük çaylı da ikamet ediyorum referandum tigem de değil köyün okulunda kuruldu seçim de jandarma nezaretinde yapıldı amacımız da hizmettir başka bise değil. Bütün köylu istekli.....

1
0
yanıtYanıtla
alelberholumobilWeb@haberler.com:

Bazi arkadaskarin yarumlari yalandir yolumuz iyi memnunuz yolumuz iyi iletisimimiz de iyi...

0
0
yanıtYanıtla
hüso:

bu köy suriyeye bağlanmalı çünkü urfaya çok uzak ceylanpınarlada yol bağlantısı yok. varda yok toprak yol kışın ayrı yazın ayrı zulüm. ceylanpınara bağlamaya çalışanlar hiç bu köye gitmemiş belli

0
0
yanıtYanıtla
Ali BAŞmobilWeb@haberler.com:

ben büyükçayli de oturuyorum seçim yasem elibol ilk

0
0
yanıtYanıtla
Halil mormobilWeb@haberler.com:

Tigem söz konusu bile değil seçim oylaması yasemin elibol ilk ve orta okul da yapıldı bu duruma bütün koyun rızasıyla yapıldı hizmet amaçlı ceylanpinar a dönmek istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title