Haberler

Davutoğlu: Taner Yıldız'ın Neler Yaptığını Bilen Benim

Güncelleme:

Bakan Yıldız'ın istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, "Taner Yıldız'ın neler yapmış olduğunu bilen benim. Takdir yetkisi bize aittir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde kendisini istifaya davet eden muhalefet milletvekillerine yanıt vererek, "Soma kazasının ardından Bakanlar Kurulu'na istifamı sundum. Bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise " Taner Yıldız'ın neler yapmış olduğunu bilen benim. Takdir yetkisi bize aittir" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIMLA PAYLAŞACAĞIM" DEMİŞTİ

Yıldız, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, muhalefet partilerinin "onurlu ve vicdani şekilde istifa edin" çağrılarına yanıt verdi. Yıldız, "İstifayı değerlendirmediğimi zannetmeyin. Ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım. Bunu Soma kazasından sonra Bakanlar Kurulu'na ilettim. Şimdi 13 muhalefet partisi milletvekilinin de tavsiyesini bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım. Kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilir. Makam ve paraya bir bakışım var" dedi.

"BAKANLARIN İSTİFASI MUHALEFETİN İŞİ DEĞİLDİR"

Muhalefetin istifasını istediği Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu da açıklamada bulundu. Davutoğlu, şunları söyledi: "Bakanların performansı, istifa edip etmeyecekleri muhalefetin işi değildir. Sayın Taner Yıldız'ın Enerji Bakanlığı döneminde neler yapmış olduğunu, şimdi başbakan, geçmişte kabine arkadaşı olarak bilen benim. Seçimlerde yenilgi ardına yenilgi yaşamaları sonrasında niye kendilerinin etik davranış sergilediklerini sorgulamak lazım. Türkiye'nin enerji politikaları konusunda son yıllarda ne kadar büyük bir hamle yapmış olduğunu bir çok uluslararası forumda Türkiye'nin enerjinin kilit oyuncusu olarak görüldüğünü Orada ihmali kimin vardır kimin yoktur, bunları bizzat Ermenek'e giderek alanda takip ettim. Hem Ankara'da yoğun brifingler aldım. Bunun dışında iş güvenliğiyle alakalı reform paketini açıkladık. Kimin orada ihmali olduğunu benden daha iyi takdir edecek kimse yok. Enerji Bakanımızın verdiği cevap, siyasi etik içinde verilen cevaptır. Atılacak adımlarla ilgili takdir yetkisi bize aittir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Taner Yıldız Soma Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

eray ARASmobilWeb@haberler.com:

Siz gorevinizi hakkiylla yapanlardasiniz Allah sizden razi olsun

23
17
yanıtYanıtla
ERDAL:

TANER YILDIZI SEVERİM. . . AMA HATA YAPMIŞSA TERKETMELİ İNSAN KOLTUĞU. . . BAKIN JAPONYAYA İNTİHAR BİLE EDİYOR BAKANLAR. . .

18
21
yanıtYanıtla
alperAdınız Yazın:

sayın bakanın sakın bu oyuna gelmeyın sızlerın nekadar fedakar olduğunu bız bılıyoruz yılmayın mücadele edın bız mılllet hep yanınızdayız sıı var mılletınzlere ıhtıyac

6
30
yanıtYanıtla
lut tom:

Başbakan çok haklı üç beş işci öldüdiye koca bakanı görevdenmi alsın o bakan AKP ye milyarlar kazandırmış birisi olarak ÇOOOOK AYIP.

18
13
yanıtYanıtla
SEKRETER:

Bakan yıldız işini hakkıyla yapan değerli bir insan asla kuru gürültüye papuç bırakmamalı. Bakanım sonuna kadar devam.

12
17
yanıtYanıtla
Iron Man:

Davutoğlu zaten kukla rolünde Erdoğan abisi ne derse ona uymak zorunda

16
11
yanıtYanıtla
Lay lay lom:

ülkede enerji namına hiçbirşey kalmasa yine birşey olmamış gibi yine istifa etmezler değil 10-11 kişi 10 milyonların canına mal olsalar yine suçlu milletmiş gibi kendilerini sorgulamazlar o açıdan doğal başbakanın açıklamaları bunlardan bu beklenir yapamadıkları için kaçıp gitmeyi bile beşir edemezler

16
10
yanıtYanıtla
ibilgiliAdınız Yazın:

böyle erdemli bir bakanın istifası bizleri üzer.

15
10
yanıtYanıtla
sivaslıMobil-ANDROID:

ülke 12 senedir huzurlu bakan görevini layıkıyla yapıyor niye istifa etsin hiç bir güç allahın izniyle bu iktidarı yıkamayacak çünkü söz milletin adnan Menderes te adam gibi adam dı ama millet arkasında değildi onun hesabınıda verecekler dik dur eğilme bu Sivaslı seninle recep Tayip Erdoğan adam gibi adam seninleyiz Ahmed Davutoğlu yedirtmeyiz dualarımız sizinle ne yapsalar boş göklerden gelen bi haber var

8
15
yanıtYanıtla
zortan zorlayoviç:

ŞU MEMLEKETTE YAŞANANLARIN ÇEYREĞİ JAPONYA''DA YAŞANSAYDI MECLİSTE BIRAK BAKAN, MİLLETVEKİLİ KALMAZDI. .

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title