Haberler

Başbakan Davutoğlu, İdam Tartışmalarına Son Noktayı Koydu

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Özgecan'ın öldürülmesi olayı sonrası yapılan "idam" tartışmalarıyla ilgili, "Bu konuda hiçbir ceza, böyle bir suçun karşılığı değil" şeklinde konuştu.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı, yaklaşık 6.5 saat sürdü.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamayı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yerine Başbakan Davutoğlu yaptı.

Toplantı sonrası Pakistan'a gidecek olan Başbakan Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda kameraların karşısına geçti. Davutoğlu'nun gündeminde vahşice katledilen Özgecan Aslan vardı.

Konuşmasına üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşi bir cinayete kurban gitmesine bir kez daha tepki gösteren Davutoğlu, cinayetle ortaya çıkan ortak bilincin bir çok kadının hayatını kurtaracağına işaret etti.

"BİR ÇOK KADININ HAYATI KURTULACAK"

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu olay çok yakın takip altına alındı. Failler yakalanarak adalete teslim edildi. O gün sadece Özgecan değil, insanlık vicdani katledildi. Toplumda bir duyarlılık oluştu. Özgecan'ın ölümüyle ortaya çıkan bu ortak bilinçle belki de pek çok kadının hayatı kurtulacak.

Bir ortak bilinç ortaya çıktı ve böylece bir çok kadına hayat bağışlamış oldu.

Hükümetlerimiz kadına yönelik şiddet konusnuda çok ciddi önlemler aldı. Bir eylem planı geliştirildi. Bu hukuki mevzuatla çözülecek bir mesele değil, zihniyet meselesi. Özgecan hepimizin canıydı.

İDAM TARTIŞMALARI

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından kamuoyunda "idam veya hadım" gibi tartışmaların yaşandığının hatırlatılması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu öylesine bir vahşet ki. Yaşadığımız dram, hepimizin yaşadığı dram o kadar yoğun ve derin bir dram ki. Özgecan hepimizin kızıdır. Hepimiz bu olaydan tabiri caizse hisseyab olduk, etkilendik. Bu konuda hiçbir ceza, böyle bir suçun karşılığı değil. İnsanlık vicdanı ötesinde bir suçtan bahsediyoruz. O açıdan bu infiali, bu yaklaşımı hepimiz paylaşıyoruz. Ancak bu konularda, adaletimizin, Türk yargısının vereceği ceza, meri hukuka göre en şiddetli ceza olacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmaması gerektiğini düşünüyorum. Nihai karar yargıya aittir."

BEDELLİ ASKERLİK KONUSU

203 bin 824 kişi faydalandı. Elde edilen gelir, savunma sanayiine devredilecek.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Yarın İç Güvenlik Paketi görüşülmeye başlayacak. Bu toplumsal ihtiyaçtan kaynaklanmıştır. Bu yasada günlük hayatı kolaylaştıran bir çok düzenleme yer almaktadır. Nüfus işlerinde de geniş kapsamlı reformlar içeriyor. Muhalefete varsa öneriniz getirin, dedim bir ses çıkmadı. Hedef kaos yaratmaksa AK Parti buna izin vermeyecektir.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci demokratik siyaseti önceleyen bir süreçtir. Bu süreçte şiddet, silah ve teröre yer yoktur. Çözüm isteyen şiddetin her türlüsünü reddetmelidir. Silah üzerinden bir şey elde edeceğini düşünenler bir yere varamaz. Bizim tutumumuz açıktır. Yeni bir anayasa için seçime gidiyoruz.

Silahlı yöntemi bir yöntem olarak benimseyip, sürecin içine almaya çalışanlarla süreç yürüyemez. Bunun gereğini yapmak konusunda gerekli adımlar atılacaktır. 6-7 Ekim olaylarını kimsenin unutması beklenmesin. Öncelikle kamu düzeni... CHP molotofu savunuyor, neredeyse bonzaiyi savunuyor.

"KAMU DÜZENİ, ÇÖZÜM SÜRECİNİN ALTERNATİFİ DEĞİL"

İç Güvenlik Paketiyle polisimize tanınan yetkililer dünyanın her yerinde tanınan yetkilerdir.
CHP ve MHP de yaptıkları çağrı ile takındıkları tutum arasındaki uçurumun hesabını versinler. Kamu düzeni, çözüm sürecinin alternatifi değildir. Hem kamu düzenini sağlayacağız hem de çözüm sürecini devam ettireceğiz.

MİT MÜSTEŞARI KİM OLACAK?

Devlette süreklilik esastır. İsmail Hakkı Musa vekaleten görevi yürütmektedir. Yeni bir sim geldiğinde kamuoyuna duyurulur. Devlet işlerinde herhangi bir kesinti olmaz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Bülent Arınç Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (234)

feleknaz:

beyler bebek katili vadesiyle ölene kadar türkiyeye idam gelmez

120
4
yanıtYanıtla
YETER ARTIK:

BENCE DE

yanıt2
yanıt0
dogrucu:

idamı sadece pkk lı hainler için kaldırdınız yine pkk lı hainler için geri getirmiyorsunuz

98
10
yanıtYanıtla
vezir42:

kaldıran sizin partilerinizdi diğer ülkelere idam için imza atan siizn partileriniz bir araştır google yaz sonra suç at

yanıt0
yanıt3
boş çerçevemobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar bu yürek sizlatan olayda oluşan baskı siyasilerin idam cezasını gündeme alıp uygulamalarını sağlayacaktır. Özge kızımız temiz bir toplumun güzel bir türkiyenin sembolü olmalıdır. Kızımızın yaşadıkları sivil toplum kuruluşlarının etkinlik günlerinin ötesine geçip türkiyede huzurun güvenin ve atalarimizdan bize miras kaybettiğimiz değerlerin yeniden kazanılması noktasında bir başlangıç olmalıdır. Sapiklar, teröristler ve katiller idam edilmelidir. Temiz toplum istiyoruz sayın Başbakanım.

44
4
yanıtYanıtla
boş cerceve sözcüsü:

temiz toplum istiyorsan başka adrese gideceksin. bunlar temiz toplu peşinde değiller. kadın uzerinden siyaset yapmayı bıraksalar, inanın kadınların kendisine olan guveni dahada çok artacak

yanıt0
yanıt0
ahmet yerlikaya:

yav idami getireler bu seferde chp onada kasi cikar kurtaja ksi cikioradi rahatca insaar syle apsin Boyle yapsin zhniyeti sonucta u tur canileri yaratti fuhusu oven i pati mensuplarinin payda var bund cikip sokkata oynuyorlar

13
32
yanıtYanıtla
Ahmetm@m.m:

yazım hatası rekoru kırmışın

yanıt1
yanıt0
canm@m.m:

Yazdiklarindan hicbir sey anlasilmiyor.bence once bunu ogrenip sonra elestiri yapmalisin zira suan gozumde beyni yok fikri var seklindesin

yanıt0
yanıt1
bir dost:

Kardeşim 12 yılda ne yaptınız Kızlarımız katledilerek işler düzelecekse siz ne işe yararsınız. Birazcık söylediklerine inanıyorsan istiffa edersiniz. Ama bunu bilr anlayacak düzeyde değilsin

32
11
yanıtYanıtla
Tüm 234 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title