Haberler

Davutoğlu'ndan Tahliye Açıklaması: 1 Hafta Önce Talimat Geldi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hidayet Karaca ve polislerle ilgili verilen ardından da yok sayılan tahliye kararıyla ilgili "1 hafta önce talimat aldılar, bizde kayıtları var." dedi.

Türkiye, dün geceden beri 'tahliye' krizi yaşıyor. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve çoğu polis 75 kişi hakkında dün gece tahliye kararı çıktı. Sulh Ceza Hâkimliği'nin asliye cezanın kararıyla ilgili 'geçersiz' demesiyle tahliye bilmeceye döndü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, şüphelilerin tutukluluk halleriyle ilgli 32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın, 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla yok hükmünde olduğunu, hakimliğin tutuklu şüphelilerin tahliye taleplerinin ayrı ayrı reddine ve tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde kararının olduğunu duyurdu.

BAŞBAKAN'DAN BOMBA SÖZLER: BİZDE KAYITLARI VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane'de düzenlenen AK Parti mitinginde tahliye kriziyle ilgili ilk kez konuştu. Önemli açıklamalar yapan Davutoğlu, "Bir hafta önce talimat aldılar. Bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkartsınlar gibi bir talimat. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız." dedi.

Davutoğlu'nun mitingteki açıklamalarından satır başları:

"DİN DERSİNİ KALDIRACAĞIZ DİYORLAR"

"Din dersini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız diyenler sandığa gömülürler. CHP de HDP de din dersini kaldıracağız diyorlar yarış içinde. Bunlara izin verir misiniz siz? Din derslerinin Diyanet'in kaldırılmasına göz yumar mısınız? Onlar akıllarını başka yerlerden alırlar. Üst akıldan alırlar. Bakın şimdi yine bugünlerde bu paralel çete harekete geçti.

Seçimlerden önce hep bunu yaparlar. 2013 Mayıs'ında Türkiye ekonomisi zirve yapmıştı. Türkiye IMF'ye son taksidini ödemişti. Gezi provokasyonunu başlattılar. Vandallar İstanbul sokaklarını, Ankara sokaklarını İzmir sokaklarını doldurmaya kalkıştı. Gümüşhane'ye ulaşabildiler mi? Siz vandallara, palavracılara meydanı bırakmadınız. Onlar buraya kolay kolay gelemezler.

"BİZ BAŞKA HOCALARA BENZEMEYİZ"

17-25 Aralık'ta bu sefer, Müslüman halkın dini duygularını istismar ederek topladıkları paralarla, kumpaslara giren paralel çeteyi harekete geçirdiler. Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bazı hoca adı altında yurt dışından bu kumpası yapanlar, onlar bu hocalık ünvanını hak etmezler, bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler.

"ÇATI ADAY OLDU ÇATI MASKOT"

Çatı aday oldu çatı maskot. Bir işaret yapacağım derken yanlış işaret yapıyor. Ona uyup oy veren MHP'li seçmenlerime sesleniyorum. En ufak şeyi bile öğrenemeyenden ne beklersiniz?

"DÜN DARBE YAPMAYA KALKIŞTILAR"

Dün biz Erzurum'dan bismillah dedik. Şerler def ola dedik ya, hemen şer kendini gösterecek. Dün birden, yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme, asliye hukuk mahkemesi yetkili olmadığı halde, yasaların dışına çıkarak, tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, biz buradayız, hala güçlüyüz.

Ben de ona sesleniyorum, devlet olarak millet olarak biz de buradayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı pensilvanya'dan gelen talimatla hareket eden hakimlere savcılara bırakmayız.

"BİR HAFTA ÖNCE TALİMAT GELDİ"

Bir hafta önce talimat aldılar. Bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkartsınlar gibi bir talimat. İşte biz bunun gibi yargıyı yönetmeye kalkışanlara karşı, yargının tam bağımsızlığı dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Eğer birisi size şöyle yada böyle yap diye mesaj gönderirse, o sese kulak verirseniz, adalete yargıya ihanet etmiş olursunuz. Vicdanınızla karar vereceksiniz. Arkanızda bu millet, arkanızda hükümetler her zaman olacak.

"KPSS SORULARINI ÇALDILAR"

Bakın ne yaptılar. KPSS sorularını çaldılar. Birileri kendi yetiştirdiklerine sınav sorularını verdi, onlar kazandı. Sizin çocuklarınız kaybetti. Bir öğretim üyesi olarak buna her zaman isyan ettim. İşte şimdi adaleti tam tesis etmek için bütün bu paralel çeteye karşı ve onun desteklediği işbirlikçiliğe karşı milli irade seferberliği ilan ediyoruz."

Dün bir televizyon programında sordular. Neden kampanyaları diğer partilerden önce başlattınız. Diğer partiler Türkiye'nin her yerine gidemezler. Mesela MHP, Türkiye'nin doğusunda seçim mitingi yapmayı düşünebilir mi? HDP buraya gelmeyi düşünebilir mi? CHP buraya gelse kaç kişiye hitap eder? Hepsi Türkiye'nin bir kesimine hitap ediyor. Türkiye'nin her kesimine hitap eden tek parti AK Parti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN HASTALIĞI..."

Bu Kılıçdaroğlu'nun ne hastalığı var biliyor musunuz? Unutuyor. Bir an kendisini eski Türkiye'de zannediyor. Dün Almanya'da demiş ki, kimseyi hastane kapılarında bekletmeyeceğiz. Allah aşkına hangi dönemde yaşıyorsun Kılıçdaroğlu? O senin dönemindeydi.

Hesap uzmanıyım diyor ama hesabı bilmiyor. Bazen hesabı da bizim dönemimizi söylüyor. diyor ki, toplam 977 milyar kaynak üretildi diyor, 1 milyar 860 milyar kaynak. Biz demiyoruz o diyor. Kılıçdaroğlu sen şunu da demiş oluyorsun, AK Parti döneminde bu ülke bereketlendi diyorsun. Kılıçdaroğlu gelirse şöyle elinden tutun, ne yaptı AK Parti diye sorduğu zaman, yaptığımız baraja onu bir götürün."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

ahmet davutoğlu hidayet karaca Ak Parti türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (641)

durustmobilWeb@haberler.com:

Catlayin patlayin inadina akp

121
129
yanıtYanıtla
masonparalelmobilWeb@haberler.com:

mhpde paralelin usagi oldu yazik

163
42
yanıtYanıtla
kubilay:

En büyük AKP

77
74
yanıtYanıtla
haklimobilWeb@haberler.com:

davutoglu hakli mhp ve chp paralel dolu

30
100
yanıtYanıtla
............mobilWeb@haberler.com:

seninleyiz sayin davutoglu...

87
39
yanıtYanıtla
sule kolejmobilWeb@haberler.com:

akp........

108
18
yanıtYanıtla
ADALET EVRENSELDİR:

BU YARGI SANA VE SENİN YANDAŞLARINADA BİR GÜN LAZIM OLUR.

122
0
yanıtYanıtla
ahmet bozkuşmobilWeb@haberler.com:

Akp hükümeti döneminde 1-yolsuzluk arttı 2-FUHUŞ ARTTI 3-KOMŞU ÜLKEMİZ KALMADI

99
22
yanıtYanıtla
rize:

ergonokon deyip günahsız insanları içeri tıktınız cemaat yaptı deniniz ülkei karıştıdınız yalan dolanla sizin ne mal olduğunuzu herkes . dünya alem biliyor. melih gökçek neden yargılanmıyor onu yargıla ondan sonra oy dilen sizleri tarih affetmeyecek. cumhurbaşkanın sende memnun değilmiş bırak gidin birbirizi yeyin ülke hainleri

84
19
yanıtYanıtla
............:

basbakanim yuru arkandayiz millet seninle

73
29
yanıtYanıtla
Tüm 641 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title