Haberler

Davutoğlu, Kut'ül Amâre Zaferi'nin 100. Yıl Kutlamasında Konuştu

Dha İSTANBUL - DAVUTOĞLU, KUT'ÜL AMARE ZAFERİ'NİN 100. YIL KUTLAMASINDA KONUŞTU-BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: "KUT'ÜL AMARE HEPİMİZİN ZAFERİDİR.

Dha İSTANBUL - DAVUTOĞLU, KUT'ÜL AMARE ZAFERİ'NİN 100. YIL KUTLAMASINDA KONUŞTU

-BAŞBAKAN DAVUTOĞLU:

"KUT'ÜL AMARE HEPİMİZİN ZAFERİDİR. ZORBALIĞA KARŞI BİRLİĞİN ALTIN LEVHASIDIR. DEVRİN ZORBALARINA 7 DÜVELİ YENEBİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

"BİZ, AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HUZURUNDA YÜZ YIL SONRA DİYORUZ Kİ, KUT'ÜL AMARA RUHU KIYAMETE KADAR KAZANACAK"

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Unutulan Zafer Kut'ül Amare programında yaptığı konuşmada, Kut'ül Amare hepimizin zaferidir. zorbalığa karşı birliğin altın levhasıdır. devrin zorbalarına 7 düveli yenebileceğimizi gösterdik dedi.

Davutoğlu, konuşmasına, Kut'ül Amare kahramanı Halil Paşa'yı anarak başladı. Davutoğlu, Güzel vatanımız, aziz miletimiz için kahramanca çarpışarak ölen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar, istiklal söz konusu olduğunda nelerin yapılabileceğini bütün dünyaya gösterdi dedi.

Başbakan, bu zaferin öneminin, tarihi araştırmalar sonucu anlaşıldığını belirterek, Oysa bu savaş, Osmanlı'nın hayat memat meselesiydi. Türk milletinin en esaslı başkaldırılarıdan biriydi. Bütün Ortadoğu halklarının batıya doğru ilerleyen sömürgecilerin önünde direnmesinin destanıydı diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti

Kut'ül Amare unutulacak bir zafer değildir. Fakat eski Türkiye anlayışı uzun yıllar bu zaferi hatırlamak istemedi. Adeta, sistemli

bir şekilde unutturmaya çalıştı. Her yıl Genelkurmay Başkanlığımızın sitesinden yapılan bir kutlama dışında Kut'ül Amare hatırlanmadı. Ama bugün, Sayın Cumhurbaşkanım, sizin himayenizde Kut'ül Amare tekrar milletimizin hafızasında, gönlünde hak ettiği yeri buldu. Kut'ül Amare zaferi, çöküşün başladığı, umutsuzluğun yaygınlaştığı bir zaman diliminde, milletimiz için ve o coğrafyadaki bütün mazlum milletler için bir ab-ı hayat olmuştur. Çanakkale'de başlayan istiklalini koruma iradesinin bir benzeri Kut'ül Amare'de ortaya konulmuştur. Çanakkale'de İstanbul, Kut'ül Amare'de Bağdat savunulmuştur. Kut'ül Amare şehitleri ve gazilerimizin o destansı mücadelesi, İstiklal mücadelemizle kurulacak Türkiye Cumhuriyetine ruh ve mana vermiştir. İstiklalimize göz diken işgalciler, 'hasta adam' dedikleri Osmanlı'nın üzerine toprak atmaya gelmişlerdir. Ama Kut'ül Amare sayesinde hevesleri kursaklarında kalmıştır.

ZORBALIĞA KARŞI BİRLİĞİN ALTIN LEVHASI

Davutoğlu, Kut'ül Amare hepimizin zaferidir. Zorbalığa karşı birliğin altın levhasıdır. Devrin zorbalarına 7 düveli yenebileceğimizi gösterdik dedi.

Bugün yine geçmişteki o iki ruhun karşılaştığını, yüzleştiğini ve savaştığını vurgulayan Başbakan, Kut'ül Amare'de yenilenler kapıların arkasında başka başka hesapların içine girdi. Biz, aziz şehitlerimizin huzurunda yüz yıl sonra diyoruz ki, Kut'ül Amare ruhu kıyamete kadar kazanacak diye konuştu.

29 Nisan 1916'daki Kut'ül Amare Zaferi'nin, 13 binden fazla İngiliz askerin esir alındığı kutlu bir zaferin adı olduğunu belirten Davutoğlu, Türklerin her zaman savaş hukukuna riayet etmiş bir millet olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, şunları kaydetti

Dün savaş şartlarında esirlere nasıl nezihçe davrandıysak, bugün de din, dil, etnik kimlik, mezhep farkı gözetmeden, savaş ve ölümden kaçan tüm mazlumlara öyle davranıyoruz, onlara kucak açıyoruz. Millet olarak savaşta da barışta da birlik içinde bir olmanın, onun da ötesinde insanca davranmanın örneğini sergiliyoruz. Çünkü bizi yüzyıllarca bu coğrafyanın manevi ve zenginlikle yoğrulan hamuru birbirimize bağlamıştır.

HEPİMİZİN ZAFERİ

Kut'ül Amare etkinlikleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na alternatif gibi gösterildi. Asla alternatif değildir. Bu bayramlar birbirinin ayrılmaz cüzleridir ve birbirinin takipçileridir. Kut'ül Amare'yi anlamayan, Çanakkale Savaşı'nı anlamayan, 23 Nisan'daki milli iradeyi, milli egemenliği de idrak edemez. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da hepimizin bayramı, Kut'ül Amare de hepimizin zaferidir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Çanakkale İstanbul Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title