Haberler

Davutoğlu: Kadına Uzanan Elleri Kıracağız

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Özgecan'ın katledilmesini kınadıktan sonra, "Erkekler bu sloganı her yere yayın: Kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da AK Parti İl Kadın Kongresi'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Özgecan'ın katledilmesini kınadıktan sonra, "Erkekler bu sloganı her yere yaymasını istiyorum: Kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. Kadınlarımıza ve erkeklerimize sesleniyorum: Artık kadına şiddete karşı seferberlik başlamıştır." dedi.

3 defa bu sloganı tekrarladıktan sonra salonu bu sloganlarla inleten Başbakan Davtoğlu tüm salondan Özgecan'ın ruhuna bağışlamak üzere birer Fatiha Süresi okumasını istedi.

Davutoğlu sahnede kadın koruma ile konuştu. Bir saniye yanından ayırmadı ve kadına karşı şiddette "Ben bu zalimlerin karşısında kadınlarla beraberim" mesajı verdi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"ÖZGECAN'IN ADINI GENÇLİK MERKEZİ'NE VERECEĞİZ"

"Özgecan kızımızın katledilmesi hepimizi derinden yaraladı. Özgecan'a bunu yapanlar en sert şekilde cezalandırılacaktır. Adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulanacağına inanıyorum. Ailesine taziyelerde bulundum. Bu tür şiddetin tekrar olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Özgecan evladımızın adının yaşaması için Antalya'dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. Bugün Antalya'da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bu gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın.

Özellikle erkeklerin bu sloganı her yere yaymasını istiyorum: Kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız. İnsanoğlunu gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Rahmetli, anam derdi ki erkeğin kötüsü kadına el uzatır kadının kötüsü çocuğa el uzatır.

Başbakan Davutoğlu'nu Antalya'daki kongrede; sahnede ve sahne önünde kadın korumaların koruması oldukça dikkat çekti ve önemli bir mesaj olarak yorumlandı

ASLİ GÖREVİMİZ: KADINLARI KORUMAK

Hükümet ne tedbir alırsa alsın en önemli koruma faaliyeti eğitimle başlar. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Kızlarımızın eğitimine kadınlarımızın eğitimine katkı vermeye devam edeceğiz. En asli görev annelerimizi, kadınlarımızı koruma görevidir.

3 KEZ TEKRARLADI: KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN

Özgecan için şiddet gören tüm kadınlar için kadınlarımız seslerini yükseltmeli ayağa kalkmalı. Bütün kardeşlerimiz bacılarımız için beraber söyleyelim: Kadına uzanan eller kırılsın, kadına uzanan eller kırılsın, kadına uzanan eller kırılsın… Kadına uzanan eller kırılacak inşallah…

"SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ"

Kadına yönelik şiddeti tümüyle ortadan kaldırmak için seferberlik ilan ediyoruz. Ak Parti kadroları şu andan itibaren kadına yönelik şiddet için seferberlik halindedir. (Tribünlerden Özgecan burada sloganlar yükseldi) Özgecan nerede… Artık Özgecan'ın adı Antalya'daki gençlik merkezinde yaşayacak."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (387)

Evlad-ı antmobilWeb@haberler.com:

Sevgili devlet biyüklerim sizi destekleyen birisi olarak söylüyorum Başkanlık sistemini istediğiniz arzuladığınız kadar bu ülkede idamı da istiyoruz . Referanduma sunun eğer bu ülkede biz yaşıyorsak bize sorun idamı getirelim mi diye AB ye deil . Olur mu Lütfen rica ediyoruz .

409
6
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

GEÇ BUNLARI DAVUTOĞLU BÖYLE BAĞIRARAK İNSANLARI KANDIRAMAZSINIZ. 30. 000 DEN FAZLA VATANDAŞIMIZI ÖLDÜREN PKK YA NE YAPTINIZ ONLARI MECLİSE KADAR GİRDİRDİNİZ. SEÇİMDEN SONRA BELKİ APOYUDA SERBEST BIRAKIRSINIZ. ÇÜNKÜ SİZİN ADALETİNİZ SUÇLULARI KURTARMAK.

68
2
yanıtYanıtla
İsmail:

seda isimli gerizekkalı, ülkeyi 13 senedir yönetenler yüzünden kadına şiddet ve tecavüz olaylarında dünya sıralamalarında en üste çıktık. muhalefete laf atana kadar oy verdiklerin sayesinde olan olaylara bak salak.

7
53
yanıtYanıtla
buket:

muhalefettede senin gibi dürüst insanlar olursa memleketimiz çok güzel olur

45
11
yanıtYanıtla
seda:

muhalefet yine oy devşirmeye çıkmış buradaki yorumlardan çok belli acınacak haldeler

32
13
yanıtYanıtla
tayyibin askeri:

vay benim Ileri zihniyet chp ve ona benzer Yurt daslarim size kaldigi günleride iyi bilriz dicemde hic iyi blemedik

28
9
yanıtYanıtla
dadaş:

50000 kişinin katiliyle dost oldunuz kimi kandırıyorsun kimi?

6
30
yanıtYanıtla
tekin:

son on yılda 100 yıllık devletin her şeyi satıldı ve bitti şeker fabrikları, otoyollar, telefon operötşeri limanlar köprüler ama satılacak bir şey saf toprak kaldı yalova büyüklüğünde toprak yabancılarda peki ya şimdi ne olacak merak ediyorum ben bedelli, sağlık sigortası bundan çıktı satılacak bir şey kalmadığı için

6
28
yanıtYanıtla
devlet erkaninamobilWeb@haberler.com:

Eee sayin basbakan ve sayin cumhurbaskani,zannediyomusunuzki butun bu olan vahsetin tecavuzlerin hirsizliklarin butun turkiyede olan yanlis ve hsram islerin hepsinin hesabi sizden sorulacak ve o avrupanin yasalarini uygulayip Allahin yasalarini unutanlar zannetmeyin azabiniz hafif kalacak... Bu olaylarin baslica failleride oncelikle sizin avrupa uyum yasalariniz ve o yasalari cikartanlardrrr... bu dunya gecici ahirette goruselim...

32
1
yanıtYanıtla
ibrahim:

Emredi basbakanim. . . ne kadar seni sevmeyenler olsada bizler seviyoruz. . . yolun yolumuz davan davamiz. kanimizin son damladina kafar yanindayiz. . .

26
4
yanıtYanıtla
Tüm 387 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title