Haberler

Davutoğlu, Haydar Aliyev'in Mezarını ve Türk Şehitliğini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Azerbaycan'a 2 günlük resmi ziyaret düzenleyen Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'ın milli lideri merhum Haydar Aliyev'in anıt mezarını ve Türk Şehitliğini ziyaret etti.

Azerbaycan'a 2 günlük resmi ziyaret düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın milli lideri merhum Haydar Aliyev'in anıt mezarını ve Türk Şehitliği'ni ziyaret etti.

KKTC'nin ardından ikinci yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde Bakü'deki Haydar Aliyev'in anıt mezarını ve Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Türk Şehitliği'ni ziyareti sırasında hatıra defterini imzalayan Davutoğlu, deftere şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz, Kafkas İslam Ordusu'nun yiğit askerleri. Sizler tarihimizin en zorlu dönemlerinden birinde Azerbaycanlı kardeşlerimize yardım elinizi uzattınız. Bu büyük fedakarlığınız o dönemde bağımsız Azerbaycan egemenliğini perçinledi. Makamların en yücesine erişerek yaptığınız kahramanlık, tüm Türkiye'nin yüreğinde gurur ateşine bir nişandır. Şehadete erdiğiniz topraklarda bugün özgür müreffeh bir ülke yükseliyor. Akıttığınız kanın Türkiye'yle Azerbaycan'ı birbirine kenetleyen en kutsal bağ olduğunu biliyoruz. 'Bir millet iki devlet' gerçeğinin timsalisiniz. Sizlerle birlikte Azerbaycan'ın dört bir köşesinde yatan tüm şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu mukaddes emaneti korumak bizim için bir görevdir. Bu meçte çalışıyor, kader birliği yapmış Türkiye ve Azerbaycan'ın geleceğini bu anlayışla şekillendiriyoruz. Bu kardeş topraklarda huzurla uyuyunuz. Kalplerimizde ebediyen yaşayacaksınız. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor, Türkiye ve Azerbaycan'ın bütün şehitlerini minnetle anıyorum. Allah rahmet eylesin."

Başbakan Davutoğlu, bugünkü temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Resul Rasizade ile görüşecek. Görüşmelerde Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin çeşitli boyutları ile iki ülke arasındaki işbirliği konularının yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Davutoğlu, yarın ise Asrın Anlaşması'nın 20. yıldönümü ve Güney Gaz Koridoru temel atma törenlerine katılacak. Davutoğlu, söz konusu törenlere katılacak diğer ülke liderleriyle de görüşmeler gerçekleştirecek. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Davutoğlu Haydar Aliyev Azerbaycan Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title