Haberler

Davutoğlu Gençlerle Buluştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hala 1982 Anayasası ile Türkiye'nin idare ediliyor olmasından utanç duyduğunu belirterek, "İnşallah ya biz anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırız ya da diğer partiler anayasayı değiştirme iradesinde bizimle bütünleşirler" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hala 1982 Anayasası ile Türkiye'nin idare ediliyor olmasından utanç duyduğunu belirterek, "İnşallah ya biz anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırız ya da diğer partiler anayasayı değiştirme iradesinde bizimle bütünleşirler" dedi.

Davutoğlu, Üsküdar'daki Nev Mekan Kafe'de gençlerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ali Uzun'un kendini tanıtması üzerine Davutoğlu, "Sabahattin Zaim Hocayı tanıdın mı?" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, "Sabahattin Zaim Hoca'nın hatıratı var. Alın okuyun. Sabahattin Zaim Hoca, benim tanıdığım gerçek bir ahlak abidesiydi. İktisat profesörüydü ve hepimize örnek olmuştu ahlakıyla, ilmiyle, bir Osmanlı beyefendisi. Onun hatıratı... Şimdi doğduğu köye İştip'e kadar gidip, doğduğu odayı 2005 yılında çekip kendisine getirmiştim o zaman rahmetli sağdı. Ben Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne söyleyeyim, her bir derste hocanın ahlakı ve ilim anlayışı üzerine de bir çalışma yapsınlar" şeklinde konuştu.

Uzun'un "Hem öğrenciyim hem de taşeron olarak çalışmaktayım. Taşeron, kadrolu ayrımını nasıl çözeceksiniz? Bütün taşeronlar bunu merak ediyor. Bir de kuzenim çevik kuvvet. Onlarla ilgili neler yapılacak?" şeklindeki sorusu üzerine Davutoğlu, "Gel şimdi Ali senle anlaşalım. Bir, taşeron meselesini biz çözeceğiz inşallah. Yani adaletli şekilde çözeceğiz. Ama sen bilgisayar okuyorsun ne güzel, sen bir iki arkadaş daha bul, üniversite bittiğinde başvur bilgisayar alanında bir girişim, bir iş başlat. Hemen sana 50 bin lira, biliyorsun yeni beyannamede ilan ettik, 50 bin lira verelim. Taşeron işçilerimize saygımız sonsuz ama biz sizi girişimci olarak görmek istiyoruz. 100 bin lira da faizsiz kredi veririz üzerine. Oldu mu 150 bin" diye yanıt verdi.

Uzun'un, "Bu teklife hayır demem yani" şeklindeki sözleri üzerine Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz bu teklifi hayır demeniz için yapmıyoruz ki zaten. Sonra bir iş yeri kur. Bakın buraya İMES'ten geliyorum. Oradaki bazı şirketlere gittim, çok küçük 40 metrekarelik yerlerde büyük şirketler doğmuş. Şimdi gördüğüm Ali'yi 20 yıl sonra hayal ettiğimde büyük bir bilgisayar şirketinin CEO'su ve yeni teknolojilerin, yerli yazımların başında olarak görüyorum. Bir kere onu öyle yapalım. Polislerimizle ilgili de ek şeyler yapacağız. (ek gösterge) 2 bin 200'den 3 bine çıkardık. Biliyorum bu talebi. Etrafımdaki koruma arkadaşlar da zaten... Bize en yakın ulaşabilir grup onlar. Onların taleplerini de yapacağız. Ama o zaman sistemin bütününü de değiştirmek gerekiyor. Kuzenine söyle 3 bin 600'e çıkardığımız zaman daire başkanlarını da yukarı çıkarmak gerekiyor. Bunların hepsini yeni bir sistemle polislerimiz, özellikle çevik için her şeyini yapacağız inşallah."

"Hala o anayasayla Türkiye'nin idare ediliyor olmasından ben utanç duyuyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasaya ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Bize kalsa yarın sunarız da onun için yeteri kadar milletvekili sayısına ulaşmamız lazım. İnşallah hepiniz yeteri kadar destek verirseniz, inşallah onu yapacağız. Ben size bir hatıramı nakledeyim. Bakın nereden nereye geldik. 82'de anayasa oylamaya sunuluyor. Hiç unutmuyorum. Biz tabii külliyen anayasaya karşıyız. Bazı arkadaşlar sandığa gitmedi, ben bilerek sandığa gittim. Şeffaf bir zarf vardı. İçi gözüküyor. 'Hayır' diyen koyu kahverengiyle hayır diyordu, 'evet' diyen de bembeyaz bir evet kartı vardı. Hayırı koyduğunuz zaman zarf da o kadar ince ki hayır dediğiniz besbelli. Çok adil bir seçim, şeffaf. Hiç unutmuyorum koydum, nasıl olsa görecekler, şöyle müşahitlere gösterdim. Ne kadar yanlış bir iş yaptığımızı ifade eden bir yüzle karşıladılar. Hala o anayasayla Türkiye'nin idare ediliyor olmasından ben utanç duyuyorum. İnşallah ya biz anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırız ya da diğer partiler anayasayı değiştirme iradesinde bizimle bütünleşirler. Ben size söz veriyorum, eğer bu konuda diğer partiler, siz bize bu yetkiyi verirseniz zaten problem yok ama değilse ilk yapacağımız şeylerden biri 12 Eylül Anayasası'nı külliyen tarihin tozlu raflarına kaldırmak."

"Biz azla yetinen bir gençlik yetiştirmedik"

"AK Parti ile gençler arasındaki makasın açıldığını, AK Parti söyleminin biraz eskidiğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra bazı araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, "Şöyle bir şey söyleyeyim, bir bunun doğal tarafı var ama iktidarda olana karşı gençlerde genelde bir mesafe, hepimizde vardı, bu olabiliyor. Bu gençlik psikoloji açısından ama ben bunun bizim açımızdan bir mazeret olmadığı kanaatindeyim. İkincisi de gurur duyduğum taraf şu, biz azla yetinen bir gençlik yetiştirmedik. Buradaki arkadaşların çoğu AK Parti iktidara geldiğinde 3-4 yaşındaydı. AK Parti standartları öyle yükseltti ki gençlerin de talepleri onunla birlikte yükseldi" diye konuştu.

Artık psikolojinin de değiştiğini vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizler 12 Eylül'ü az gördünüz. Biz bütün onları yaşayarak geldik. Dolayısıyla şimdi gençlerin o yükselen talep profili, biraz da AK Parti'nin eseri. AK Parti bu ortamı sağladı. Bundan da gurur duyuyoruz. Şimdi yapmamız gereken bütün bu buluşmalarla, birçok başka yollarla gençlerin dünyasını daha yakından tanımalıyız. Nesiller artık 30 yılda değişirdi, şimdi nesiller 10 yılda bir, yani neredeyse aynı telefonların neslinin değişmesi gibi yeni bir nesil geliyor dalga dalga. İnşallah bu makas kapanacak ve bizim ne yapmamız gerekiyorsa dinlemeye hazırım."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ali Uzun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title