Haberler

Davutoğlu: Bağdat Dönüşü Süreçte Yeni Gelişmeler Olabilir

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Irak ziyareti öncesi yaptığı konuşmada, "Ziyaret sonrası süreçte yeni gelişmeler yaşanabilir" mesajı verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreci ve HDP heyetinin İmralı ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Kamu düzeni konusundaki hassasiyet korunacak, bu konuda taviz vermeyiz. Çözüm sürecinin nihai perspektifi olan silahsızlanma da dahil olmak üzere şiddetin terk edilmesi ve demokratik ortamda siyasi hayatın hayata geçirilmesi konusunda da net bir tavır sergilenecek. Ümit ederiz bu tür görüşmeler onun önünü açar. Bağdat dönüşü bu konuda yeni gelişmeler olabilir." dedi.

BAŞBAKAN, IRAK'A GİTTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "ANA" uçağıyla saat 08.10'da Irak'a gitti. Başbakan Davutoğlu'nu, Esenboğa Havalimanından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve diğer ilgililer uğurladı. Başbakan Davutoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Irak'a gitti.

Ziyarette, Davutoğlu ve İbadi başkanlığındaki heyetlerin, ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmelerin ele alınacağı kapsamlı görüşmeler yapması bekleniyor.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve yardımcılarının yanı sıra Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi ile de görüşecek Davutoğlu'nun, Türkmenlerin temsilcilerini de kabul edecek.

UÇUŞ ÖNCESİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Davutoğlu, Irak Başbakanı El-İbadi'nin davetine katılmak üzere Irak'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, basın toplantısında şunları söyledi:

* Kamu düzeni konusundaki hassasiyet korunacak, bu konuda taviz vermeyiz. Çözüm sürecinin nihai perspektifi olan silahsızlanma da dahil olmak üzere şiddetin terk edilmesi ve demokratik ortamda siyasi hayatın hayata geçirilmesi konusunda da net bir tavır sergilenecek. Ümit ederiz bu tür görüşmeler onun önünü açar. Bağdat dönüşü bu konuda gelişmeler olabilir

* ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yarın akşam yemeğinde birlikte olacağız. Ertesi sabah Atlantik Konseyi'nin enerji konferansında ortak olarak platformda konuşmacı olacağız. Benim Irak'ta yapacağım görüşmeler de önem taşıyor. Irak'ta güvenlik konusunda atılacak adımlarla, Suriye'de atılacak adımlar arasında bir bütünlük olması lazım. Bunları hep birlikte ele alacağız. Bu bir süreçtir, bir görüşmeden, ziyaretten bütün konuların bir anda çözülmesi beklenmez ama ortak bir perspektife sahip olmak ve o perspektif içinde birlikte çalışmak en önemli husus. Bu konuda da ABD ile ve diğer müttefiklerle ve bölge ülkeleriyle yaptığımız görüşmelerde Suriye bağlamında bu ortak perspektif yönünde bir zemin olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu İmralı Bağdat Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Galcim buse:

Artık bu açılımmı dır maçılımmıdır nedir bi açında görelim ne var içersinde.

19
0
yanıtYanıtla
akp den herşey beklenir oldu:

yakında türkiyenin bayrağı 2 tanedir demesseniz şaşırmayacağım

13
2
yanıtYanıtla
Mechul:

BU YENİ GELİŞMELER BİZİ DEĞİL TERÖRİSTLERİ HEYECANLANDIRIYOR SANIRIM ONLARIN LEHİNE ÇIKIYOR HERYENİ ŞEY

13
2
yanıtYanıtla
VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Özerklik verecekler. açılım bu.

12
0
yanıtYanıtla
AKINCI:

SAYIN BAŞBAKANIM AÇILIM DEDİĞİNİZ ŞEYİ VALLAHİ BİLLAHİ ANLAYAMADIM, KİNAYE YAPMIYORUM. . . ANLADIĞIM ŞEY YÜZÜ MASKELİ MOLOTOF ATAN İNSANLARA DEVLETTEN ÖDÜN VERİRSENİZ YAPMAMAYACAKLARMIDIR? BUNU ANLATIN BİZLERE, BU TERÖRİSTLERE MAAŞMI BAĞLAYACAKSINIZ NEDİR ANLATIN AÇIK AÇIK. . .

12
0
yanıtYanıtla
Anlayın Artık:

Çözüm süreci için atılması gereken en önemli adım, bir an evvel pkknın, silah bırakarak ülkeyi terk etmesi, silahlı silahsız bütün eylemeler son vermesidir. Ancak bu halde pkk aracılarının muhatap alınması ve çözüm sürecine dahil edilmesidir. Aksi takdirde büyük çöüzüm için halkla diyaloğla çözüm sürecine ve pkk ile mücadeye devam politikası izlenmelidir. Bu aradada 6-7 Eylül eylemlerini örgütleyenler ve yapanlar hala cezalandırılmadı. Bir an evvel cezalandırılmalıdır.

7
4
yanıtYanıtla
Ütülen can:

Yeni gelişme derken? Kendinizi kurtarmak için yeni paket yasamı hazırladınız, Namuslu polis savcı mı süreceksiniz? Kan dökülmesi için Silah kaçakçılığı yapan Tırları durduran yiğitlere yeni tuzak mı hazırladınız? Apoyu mu bırakacaksınız, yoksa yine hamile eşinin yanında ensesine sıkılarak şehit edilen bir askerin polisin cenazesinemi katılacaksınız. Biz sizin yeniliklerinizden artık korkuyoruz.

10
1
yanıtYanıtla
kürt:

sizler masada kaldıkça bu sosyalist faşitler müslüman kürtleri altan altan zorla batıya göç ettirmeye devam ediyor.

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title