Haberler

DAÜ'de Birinci İtalyan Haftası Başladı

Güncelleme:

Birinci İtalyan Haftası, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde İtalyan Ressam Carlo Carnevali'nin eserlerinin sergilenmesi ile 22 Ekim 2013, Salı günü başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından düzenlenen Birinci İtalyan Haftası, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde İtalyan Ressam Carlo Carnevali'nin eserlerinin sergilenmesi ile 22 Ekim 2013, Salı günü başladı. DAÜ Uluslararası Ofis, Mimarlık Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bilgisayar Eğitimi Bölümü, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Sanat, Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü işbirliği ve İtalyan Büyükelçiliği katkıları ile gerçekleştirilen İtalyan Haftası kapsamında İtalya kültürü ile ilgili birçok etkinlikler yapılacak.

Carlo Carnevali'nin eserleri Kıbrıs'lılarla buluştu

DAÜ İtalyan Haftası kapsamında İtalyan ressam Carlo Carnevali'nin yapıtları Kıbrıslı izleyiciyle buluşuyor. DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit İnatçı'nın küratörlüğünü yaptığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Merkezi'nde açılan serginin sponsorluğunu DAÜ ve Antik Mağusa Vakfı yapıyor. Sergi 31 Ekim'e kadar izlenebilecek. Açılışa DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, bazı dekanlar, Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, öğretim görevlileri ve öğrenciler ile sergi için İtalya'dan gelen ressam Carlo Carnevali katıldı.

Perugia-1951 doğumlu olan Carlo Carnevali deneysel resim sanatının önemli isimlerindendir. Avrupa ve Amerika'da birçok sergisi açılan ve birçok özel ve kamusal koleksiyonda eserleri bulunan sanatçının bu sergisi Kıbrıs'taki ilk kişisel sergisi oluyor. Yoğun yüzey katmanları ve hareketli çizgisellik Carnevali'nin eserlerinin karakterini oluşturuyor. Soyut dışavurumcu ve enformel sanatın örneklerini göreceğimiz bu son çalışmaları özellikle bu sergi için gerçekleştirilmiştir.

İtalyan Filmleri Gösterildi

İtalyan Haftası'nın başladığı gün olan 22 Ekim 2013 Salı günü, Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda, saat 15:00'de "Bar Sport" adlı film gösterimi gerçekleştirildi. 23 Ekim 2013 Çarşamba günü ise, saat 10:30'da, "Studying in Italy" (İtalya'da okumak) konulu bir konferans gerçekleştirildi. 24 Ekim 2013 Perşembe günü, saat 10:30'da ise, DAÜ Mimarlık Fakültesi'nde İtalyan tarihi, kültürel mirası ve eğitimi ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 25 Ekim 2013 tarihinde, saat 15:00'de Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda "Caravaggio" adlı film gösterimi gerçekleştirilecek.

Öte yandan DAÜ Turizm Fakültesi, İtalyan Haftası etkinlikleri kapsamında Tower Restorant'ta İtalyan Mutfağı'nın seçkin mönülerine de yer verdi. 22 Ekim 2013 Salı günü, öğlen menüsünü İtalyan yemeklerinden oluşturan DAÜ Tower Restorant, yemekleri ile beğeni topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title