Haberler

Darülaceze Yayınları CNR Kitap Fuarında

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanlığına bağlı Darülaceze Yayınları CNR Kitap Fuarında stand açtı.

Avrasya'nın en yenilikçi kitap fuarı hedefiyle yola çıkan "CNR Kitap Fuarı" 01-09 Mart 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de kitapseverlerle buluşuyor.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Sultan Abdülhamid tarafından kurulan tarihî Darülaceze'nin çiçeği burnunda Yayınevi'nin, Kurumun tarihine yönelik çalışmaların yanısıra bu güzide mekânda kalan Sakinlerin yazmış olduğu yazıları ve şiirleri derleyip değerlendirmek maksadıyla kurulduğunu söyledi. Başkan Bayhan, kamuoyunda mevcut Darülaceze algısının Darülaceze Yayınları'yla değişeceğini ifade etti. "Darülaceze bilindik üzere sadece insanların barınmalarının ya da bakımlarının sağlandığı bir kurum değildir. Darülaceze'nin ana misyonundan biri de Sakinlerinin yeteneklerini ortaya çıkararak onları sosyal hayata kazandırmaktır." dedi.

Darülaceze Yayınları'nın standında; 119 yıl önce Darülaceze'nin açılışı sırasında Sultan Abdülhamid Han'a sunulan iki albümün prestij ve tıpkı basımı olan 19. yy. Darülaceze Fotoğraf Albümü I-II, Sultan Abdülhamid Han'ın Darülaceze'nin yapımı için bağışladığı ve müzayede yoluyla satılan eşyaların kayıdının tutulduğu Padişahın Bağış Defteri'nin prestij basımı, Darülaceze Sakinlerinden Turan Sağlamyürek'in Hasret Sancısı ile Ergün Yılmaz'ın Dermansız'a Derman Olsun şiir kitapları bulunuyor.

Sakinlerimiz her gün 13:00 ile 15:00 saatleri arasında kitaplarını da okuyucuları için imzalıyor.

01-09 Mart 2014 tarihleri arası her gün 10:30-19:00 saatleri arası açık olan Fuarda, Darülaceze Yayınları 2. Hol 14 numarada fuar süresince misafirlerini bekliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Bayhan Darülaceze Yeşilköy Avrasya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title