Haberler

Darp Edilen Arkadaşları İçin Eylem Yaptılar

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi Metehan Tuna Göre, bir grup öğrenci tarafından darp edilerek dövülmesi olayına, arkadaşları rektörlük önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi Metehan Tuna Göre, bir grup öğrenci tarafından darp edilerek dövülmesi olayına, arkadaşları rektörlük önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Rektörlük önünde toplanan bir grup Öğrenci Kolektifi üyeleri, Göre için basın açıklaması yaptılar. Grup adına konuşan Tuğba Öztürk, "Kara bir senaryoyu tekrar yaşamaktayız. Geçen yıl Eskişehir'in ara sokaklarında eli sopalılar tarafından dövülerek beyin kanaması geçiren ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın başına gelenler, dün arkadaşımız KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi ve üniversitemiz Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Metehan'ın başına gelmiştir. Biz bu süreçte Rektörlük ve tüm hukuki sürecin takipçisi olacağız. Suçluların en ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Grup daha sonra arkadaşlarını darp eden Alperen M.'nin resimlerini sloganlar eşliğinde açarak rektörlük önünden ayrıldı.

Öte yandan olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alınırken, olayın zanlısı KTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Alperen M. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Metehan Tuna Göre'nin daha önce de kendisini takip ederek Konaklar mahallesinde darp eden Alperen M. hakkında 5 Mayıs 2014 tarihinde Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduğu öğrenildi.

KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olan Öğrenci Kolektifleri üyesi Metehan Tuna Göre (24), dün akşam Kanuni Kampüsü'nün hemen yakınında bulunan Kalkınma Mahallesi'nde karşıt görüşlü bir grup tarafından saldırıya uğramış, saldırı sonrası kafasından aldığı darbeler sonrası KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımda tutulan Göre'nin hayati tehlikesi sürüyor. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ali İsmail Korkmaz Tuğba Öztürk Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title