Haberler

Darfur'daki Olaylar

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi: "Darfur'daki çatışmalar nedeniyle 18 binden fazla insan göç etti"

Sudan'daki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), ülkenin batısında yer alan Darfur'da hükümet güçleri ve isyancılar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle 18 binden fazla insanın göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

OCHA'nın yayınladığı raporda, "Sudan ordusu ve Darfur'daki silahlı örgütler arasındaki çatışmalar hala devam ediyor. Bu durum sivilleri olumsuz etkiliyor ve göç etmelerine neden oluyor" denildi.

Çatışma bölgelerine ulaşmanın çok zor olduğu ifade edilen raporda, "Yardım kuruluşlarının şu ana kadar Darfur'un kuzey ve güneyindeki kentlerinden yaklaşık 18 bin 400 kişinin göç ettiği" belirtildi.

Nyala'da bir yardım gönüllüsü kaçırıldı

Raporda ayrıca uluslararası bir yardım kuruluşu için çalışan bir Sudan vatandaşının Nyala kentinde silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı ifade edildi.

Sudan'da ve özellikle Darfur'da 2004-2015 yıllarında 119 insani yardım kuruluşu çalışanının kaçırıldığı kaydedildi.

Darfur bölgesinde, "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" adlı ayrılıkçı örgütler 2003 yılından bu yana hükümete karşı silahlı mücadele veriyor. - Hartum

Kaynak: AA / Güncel

Darfur Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title