Haberler

Darbeci Teğmenle Vatandaş Arasındaki İlginç Diyalog Kameralara Yansıdı

Güncelleme:

Darbe gecesi Ankara'da tankın üzerindeki gençle teğmen arasında geçen ilginç diyalog cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde teğmen linç edilmemek için darbeden habersizmiş gibi davranıyor.

Darbe girişimi olduğu 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan bir teğmen, linç edilmekten korktuğu için tankın üzerine çıkan ve darbe olduğunu söyleyen vatandaşlara "Darbe mi oluyor? Biz Genelkurmay Başkanını kurtarmaya gidiyoruz" dediği ortaya çıktı.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE TANKIN ÜZERİNE BİNDİLER

Ankara Gölbaşı'nda yaşayan 28 yaşındaki Samet Erdemir, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırının ardından AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek bir grupla birlikte tankın üzerine çıktı.

YAŞANANLARI CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

Samet Erdemir'in tanka çıktığı andan itibaren cep telefonu kamerasına kaydettiği görüntülerde 'demokrasi' adına ölüm-kalım savaşı verildiği görülüyor. Tankın üzerindeki darbeci teğmenin linç edilmekten korktuğu için darbeden haberi olmadığı, Genelkurmay Başkanı'nı kurtarmaya gittiklerini söylediği duyuluyor. Samet Erdemir ise tankın durdurulması halinde darbeci teğmeni koruyacağı sözünü veriyor.

YAŞANAN DİYALOG

Bu sırada Teğmen ile Samet Erdemir arasında şu diyalog yaşanıyor:

Samet Erdemir: Yanlış yapıyorsunuz. Bu tank durmadan biz inmeyiz. Darbe oldu.

Darbeci Teğmen: Ben daha evden yeni geldim, yemek yiyemedim. Ne olduğundan haberim bile yok. Sen bana olayı anlat. Ne oldu darbe mi oldu?

Samet Erdemir: Evet darbe oldu. Genelkurmay Başkanını rehin almışlar.

Darbeci Teğmen: Genelkurmay Başkanını kurtarmaya gidiyoruz. Yapmayın.

Samet Erdemir: Paralelciler onu rehin aldı. Nasıl kurtarmaya gidiyorsun?

Darbeci Teğmen: Oha

TANKIN İÇİNE GİREN VATANDAŞ VURULUYOR

Görüntülerde aynı gruptan bir vatandaşın tankın içine girerek durdurmaya çalıştığı ancak bir süre sonra 3 el silah sesi duyuluyor. Daha sonra bu kişinin tankın içinden yaralı bir halde yukarı çıktığı, tankın üzerine yatarak yardım istediği görülüyor.

"DURDUR İNECEĞİZ"

Samet Erdemir bu sırada tankı kullanan askere arkadaşlarının yaralandığını söyleyerek "Durdur ineceğiz. Durdur adam vuruldu, vuruldu" diye bağırıyor.

Samet Erdemir daha sonra kayıttan çıkarak yaralıya ilk müdahaleyi yaptığını ancak Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı önüne gelince tankın üzerinden indiğini ve arkadaşlarını alamadıklarını belirtti.

"YARALIYA NE OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM"

Samet Erdemir, olay anını şu şekilde anlattı: "Tankın üzerine çıktık. Müdahale etmeye çalıştık. Durdurmaya çalıştık ama durmadılar. Tankları insanların üzerine sürmeye devam ettiler. Araçları ezdiler. Etrafa ateş açmaya başladılar. Ama biz inmedik. Yeni teğmen olan askere tankı durdurması için sürekli uyarıda bulundum. Kendisi 'Biz Genelkurmay Başkanını kurtarmaya gidiyoruz. Darbe mi oluyor' diye bir ifade kullandı. Bende darbe değilse neden sivillere ateş açıldığını sordum. Tankın üzerinde 10-15 kişiyken 4 kişi kaldık. Tankın üzerinde bir yüzbaşı vardı. Eli sürekli silahına gidiyordu ya bizi vuracaktı yada başka bir şey yapacaktı. Biz onu tankın üzerinden atmayı başardık"

"TANKIN İÇİ MÜHİMMAT DOLUYDU"

Samet Erdemir yaralanan kişinin hayatından endişe ettiğini belirterek şunları söyledi: "Üç el silah sesi geldi. Üzerimdekileri çıkarıp kolu ve bacağına ilk yardımda bulunup kanı durdurdum. Ama tankı durdurmadılar. İçerideki üsteğmen bize ateş etti. Tankın içi mühimmat doluydu. Yaralıyı bir an önce hastaneye götürmek için durdurmasını istedim. Tankı durdurmadı ve yaralıyı bize vermedi. Öldüreceklerdi bize. Karşımdaki bir teğmen değil de bir er olsaydı onun suçsuz olduğuna inanabilirdim. Bizi yanıltmak için her türlü yalanı söylediler. Yaralı kişiyi tanımıyorum ama onunla birlikte demokrasi için mücadele ettik. Şehitlerin resimlerine baktım ama yaralanan arkadaşı göremedim. Hayatından endişe ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title