Haberler

Damla Sulama İğdecik Ekonomisini Şahlandıracak

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi İl Özel İdaresi'nin kapatılması sonucu devraldığı Salihli ilçesi İğdecik damla sulama projesinde önemli aşamalar kaydetti.

Projeyle İğdecik Mahallesi'ndeki üreticilerin gelirlerinde önemli artış sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

İl Özel İdaresi'nin kapatılmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca sahiplenilen Salihli ilçesine bağlı İğdecik Mahallesi'nde yürütülen "damla sulama" projesinde ilk etap çalışmaları tamamlandı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca desteklenen projenin uygulanması sonucu bölgede yetiştirilecek ürünlerin miktar ve kalitesinde görülecek artışlar, bölgede yaşayan üreticilerin ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, Salihli ilçesi İğdecik Mahallesi Damla Sulama Projesi ile ilgili olarak tarımsal sulamanın çiftçilerin ekonomik kalkınmasına çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade ederek, "Tarımda, verimliliği ve teknolojik gelişmeyi dikkate alarak çiftçi gelirinin yükseltilmesini amaçlayan çalışmalar planlıyoruz. Kırsal bölgelerde tarımsal verimi artırmada en önemli unsur olan sulama amaçlı tesislerin yapılması için, daire başkanlığımızca projelendirilen sulama kooperatifleri aracılığıyla mahalle yararına yapılacak damla sulama yatırımlarını destekleyeceğiz" dedi.

İğdecik Çiftçilerine Lojistik Destek

Salihli ilçesi İğdecik mahallesinde Damla Sulama Projesinin gerçekleştirilmesiyle zeytin çiftçiliğinde sulamaya bağlı verim artışıyla birlikte bağcılık, meyve ve sebze yetiştiriciliğine cesaretlendirecek bir proje olduğuna dikkat çeken Zurnacı, "Proje kapsamında 1 adet 130 tonluk depo, 4 bin 66 metre PVC boru, 32 adet değişik çapta vana ve 2 adet motopomp grubu imalatları yaptırılacaktır. Bu projede yer alan malzemelerin tamamı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak olup, işçilikler Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının denetiminde İğdecik Sulama Kooperatifi tarafından karşılanacaktır" diye konuştu. Projenin maliyeti ve tamamlanması hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Zurnacı, "PVC boru teslimlerine 9 Eylül 2014 tarihi itibariyle başlanmış olup tesis 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanacaktır. Projenin toplam yatırım bedeli 157 bin 648 TL olup, İğdecik Damla Sulama projesinin gerçekleşmesiyle yıllık gelir artışı 184 bin 188 TL olarak öngörülmektedir" diyerek, bölgede yaşanacak ekonomik kalkınmayı müjdeledi.

İğdecik Halkından Teşekkür

Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından sahiplenilen ve mahalle halkını ekonomik açıdan kalkındırmayı amaçlayan Damla Sulama Projesiyle ilgili olarak somut adımların atılması İğdecik halkını oldukça mutlu etti. İğdecik Damla Sulama Projesi hakkında konuşan Salihli İğdecik Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Candan ve yönetim kurulu üyeleri "İğdecik Mahallesi'nin, makus talihini değiştirmek ve bu yörede hasret kaldığımız tarımsal sulama hizmetleri de nihayet yapılıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkürlerimizi iletiyoruz. İğdecik sakinlerimize ve ortaklarımıza hayırlı olsun" diyerek düşüncelerini belirttiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salihli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title