Haberler

Damla Sakızı Köfteye de Girdi

Güncelleme:

Ayvalık'ta damla sakızlı ızgara köfte, gurme dünyasında yeni bir çığır açtı.

Sahil kesimlerinde yoğunlukta olmak üzere yıllardır dondurma, baklava, lokma, lor tatlısı, kahve ve kurabiye gibi ürünlerde tercih edilen damla sakızı, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir restoran tarafından ızgara köftede kullanıldı.

İsmini geleneksel olarak üretildiği Sakız Adası'ndan alan, dünyada en çok Türk ve Yunan mutfaklarında kullanılan damla sakızı, son yıllarda birçok gıda ürününe girdi.

Özellikle sahil kesimlerinde satılan dondurma ve lokma ile kahvelerde tercih edilen ve büyük ilgi gören damla sakızı, Kenan İriz'in yaptığı ızgara köfteye de farklı bir lezzet verdi.
Babasından devraldığı köftecilik mesleğini sürdüren, Ayvalıkgücü Belediyespor'un eski futbolcularından İriz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, damla sakızının Türkiye 'de beğenilen bir tat olduğunu söyledi.

"MÜTHİŞ BİR LEZZET OLDU"

Havanda bir saat kadar döverek toz haline getirdikleri damla sakızını köfte harcına ekleyerek yeni bir lezzet oluşturduklarını dile getiren İriz, şunları kaydetti; "Bir turizm kenti olan Ayvalık'ta damla sakızlı kurabiye, dondurma, lor tatlısı, kahve gibi ürünler büyük ilgi görüyor. Tatlılara giren bu eşsiz lezzetin, ızgara köfteye de farklı bir tat vereceğini düşündük. Bunun üzerine bir çalışma yaptık. Damla sakızını köfteye katmayı denedik. Müthiş bir lezzet oldu. Önce eşimize dostumuza tattırdık. Yiyenler inanılmaz beğendi. Tadanlar adeta tutkunu haline geldi. Tabii insanların damak tatları farklı ancak damla sakızlı köfte beklediğimizin üzerinde ilgi gördü."

PATENTİNİ ALACAK

İriz, damla sakızlı köftenin patentini almak için girişimlerde bulunacağını vurguladı.
Her hafta perşembe günleri ilçede kurulan bölgenin en büyük semt pazarına Midilli Adası'ndan turistlerin geldiğini anlatan İriz, "Yunanlı turistler, damla sakızlı köftemizi çok sevdi. Adeta tutkunu oldular ve her geldiklerinde yemeden dönmüyorlar. Yerli turistler de talep gösterince özellikle perşembe günleri damla sakızlı köfteyi yetiştiremiyoruz" ifadesini kullandı.

DAMLA SAKIZLI KÖFTE 10 LİRA

Izgara köftenin porsiyonunu 8 liradan sattıklarını bildiren İriz, damla sakızlı olanı ise 10 liraya verdiklerini belirtti. Damla sakızlı köfteyi tadan müşterilerden İlknur Yiğit, köftenin tadının damağında kaldığını ifade ederek, "Her şeyden önce mis gibi damla sakızı kokuyor. Bu köfteyi yerken o damla sakızının tadını aldım ve çok beğendim" diye konuştu.


Kaynak: AA / Güncel

Ayvalıkgücü Belediyespor Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title