Haberler

Dağlıca'ya Giden Eski Vekil: Cenazeleri Askeri Makamlara Teslim Ettik

Güncelleme:

Dağlıca'da şehit cenazelerinin alınması için bölgeye giden sivil heyet geri döndü. Heyet adına konuşan eski vekil Esat Canan, olay yerinde gördüklerini anlattı.

Genelkurmay, PKK'nın Dağlıca'da düzenlediği saldırıda 16 askerin şehit düştüğünü 1 gün sonra açıkladı. Dağlıca'da süren çatışmalar nedeniyle ulaşılamayan şehit cenazelerini almak için ise 200 kişilik sivil heyet bugün bölgeye gitti. Heyet, cenazeleri alıp geri döndü.

Halkların Demokrasi Partisi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bulunduğu heyette yer alan eski Şırnak Milletvekili Esat Canan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan kayıp sayısına ilişkin 16 rakamını doğruladı.

"CENAZELERİ BİZ ALDIK"

BBC Türkçe'ye son durumu anlatan Canan, çatışmaların durduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yasak bölge ilan edilen olayın yaşandığı bölgeye girdik. Cenazeleri, beraber gittiğimiz halkla birlikte aldık. Askeri makamlara teslim ettik ve dönüyoruz. Şu an bizim girdiğimiz alanda çatışma yok. Sivil kayıp ve yaralı var mı bilemiyoruz. Canlı kalkanlar hala oldukları yerde duruyor. Dünden beri cenazeler olay yerinde kalmıştı. Halk inisiyatifi olarak gitmeye mecbur kaldık. Eski milletvekili olarak yetkililere müdahale edeceğimizi ve cenazelere sahip çıkacağımızı söyledik." (Kaynak: BBC Türkçe)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Esat Canan Dağlıca Şırnak Güncel Haberler

title