Haberler

Dağcıların İznik Gölü'ü Manzaralı İnişi Nefes Kesti

Dağcıların İznik Gölü'ü manzaralı inişi nefes kestiBURSA - Bursa'da dağ tutkunları, yaklaşık 100 metre yükseklikteki kayadan iniş yaptı.

Dağcıların İznik Gölü'ü manzaralı inişi nefes kesti

BURSA - Bursa'da dağ tutkunları, yaklaşık 100 metre yükseklikteki kayadan iniş yaptı.

Bursa'da ULUDAK ekibi farklı aktivitelere imza atıyor. İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü'nde Sarıkaya olarak bilinen bölgeye giden dağcılar, Gölün kıyısında yer alan kayan hem iniş hem tırmanma antrenmanları gerçekleştiriyor. Sarıkaya, farklı rotaları ve sağlam kaya yapısı ile dağcılar için uygun bir tırmanış ortamı oluşturuyor. Sarıkaya'ya giden dağcılar, ayrıca göl manzarası eşliğinde tutkularını gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki yekpare kaya bloğuna tırmanan Uludağ Dağcılık Kulübü üyeleri, göl manzarası ve yeşillikler içindeki Sarıkaya'nın güzel manzarasını da seyretmenin tadını çıkarıyor. Görenleri büyüleyen manzarada çeşitli zamanlarda tırmanışlar yaptıklarını ifade eden ULUDAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Şentürk, "Göl manzarası eşliğinde yemyeşil doğada, farklı zorluk derecelerinde çalışma olanağı buluyoruz. Bu bölgenin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışma yapmasını bekliyoruz. Bu kayada ekibimizle bir antrenman eğitim çalışması yapıyoruz. Hem tırmanış hem de iniş çalışmaları gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikleri sürekli yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Bursa'da çok güzel çalışma alanları olduğunu ifade eden Şentürk, "Biz hem spro yapmış hem de doğa ile baş başa zaman geçirmiş oluyoruz. Sağlıklı kalmak için de bunların ikisi de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kayaya biz arkadan yürüyerek çıkıyoruz. Daha sonra iniş yapıyoruz. Manzarayı yaşamak gerekiyor. Bölge çok güzel" diye konuştu.

Halkın İznik Gölü için biraz daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Şentürk, "Her geçen gün göl kirleniyor. Vatandaşlar tarım ilaçlarını kullanırken dikkatli olmalılar. Buradan geçenlerde çevrenin temizliğine dikkat etmelidir. Yoksa bu güzelim doğa bir gün yok olup gidebilir" şeklinde uyarıda bulundu.

Ekipten birinin ise korku ile birlikte keşke sizle tanışmasaydım diye espri yapması ise gülüşmelere sebep oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sarıkaya İznik Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title