Haberler

IŞİD, Irak'ta Yaklaşık 400 Çocuğu Kaçırdı

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın Enbar ilinde yaklaşık 400 çocuğu kaçırdı. Örgütün çocukları silah altına alabileceği ve terör eylemlerinde kullanabileceği uyarısı yapıldı.

Irak'ın, Enbar İl Meclis Üyesi Ferhan Muhammed, yaptığı açıklamada Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın Enbar ilinde yaklaşık 400 çocuğu kaçırdığını söyledi.

IŞİD 400 ÇOCUĞU KAÇIRIP SURİYE'YE GÖTÜRDÜ

Enbar İl Meclis Üyesi Ferhan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD, bir haftadan uzun süredir Enbar'ın batısındaki Er-Ratba, El-Kaim, Ane, Rave ilçelerinden çocukları alarak örgütün Irak'taki ve Suriye'deki karargahlarına götürdü. IŞİD, en az 400 çocuğu kaçırdı" dedi.

Muhammed, IŞİD'in kontrolü altında bulundurduğu bölgelerdeki tüm çocukları silah altına alabileceği ve terör eylemlerinde kullanabileceği uyarısında bulundu.

"IŞİD ÇOCUKLARI SİLAH ALTINA ALDI"

Diyala Emniyet Müdürü Tuğgeneral Casim es-Saidi de IŞİD'in Diyala kentinde, 100'e yakın çocuğu silah altına aldığını ifade etti.

Saidi, söz konusu çocukların intihar eylemlerinde kullanabileceğini öne sürerek, "IŞİD, Diyala'da kontrol altına aldığı bölgelerden yaşları 16'yı geçmeyen 100'e yakın çocuğu silah altına aldı. Terör örgütü bu çocukları çeşitli şekillerde cezbederek veya beyinlerini yıkayarak intihar eylemlerinde kullanacak" diye konuştu.

IŞİD'in silah altına aldığı çocuklara askeri eğitim vereceğini söyleyen Saidi, bu çocuklardan bazılarının terör örgütünün kontrolü altındaki diğer bölgelere hatta Suriye götürülmesinin imkan dahilinde olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Suriye Irak Anne Çocuk Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (19)

MUSA:

IŞİDE ATTIĞINIZ İFTİRALAR IŞİDİ BAĞLAMAZ YOLUNA DEVAM EDER IŞİDE EDİLEN BEDDUALAR İSE BEDDUA EDENE GERİ DÖNER ÇÜNKÜ ÇOKLARI ÖLDÜRDÜLER ÇOÇUKLARI KAÇIRDILAR KADINLARI SATTILAR IRZINA GEÇTİLER HABERLERİNİN ASLI YOK FOTOĞRAF YOK VİDEO YOK VİDEOLU OLANLARA BAKIN YA PKKLI YA Şİİ YA CASUS IŞİDİN ÇIKMASINDAN AMERİKALILARI ÇİÇEKLERLE KARŞILAYAN EBUGREYBDE MÜSLÜMANLARIN IRZINA GEÇEN İŞBİRLİKÇİ ŞİİLER SORUMLUDUR IŞİD ONURLU BİR SAVAŞIN ASKERLİĞİNİ YAPIYOR

6
18
yanıtYanıtla
Nur:

Allah isid ve isidi destekleyen itlerin belasını versin

12
10
yanıtYanıtla
Tek Mobil-ANDROID:

Allah bunlarin belalarini versin destekleyeninde bin bir turlu belasini versin Kurdun kurtten baska dostu yoktur.

16
5
yanıtYanıtla
tabiki:

yiğidolar enbardan neden kaçırıyorsunuz gelin TÜRKİYEYE molotof atan taş atan çocuklar var ortalıkta sığır gibi geziyorlar doldurun bunları kamyona götürün sahibide yok bu çocukların

8
11
yanıtYanıtla
GÜNEY:

ALLAHIN LANETİ İŞİDİN VE DESTEKÇİLERİNİN ÜZERİNDE OLSUN İNŞALLAH TEZ VAKİTTE HELAK OLURLAR.

14
4
yanıtYanıtla
jitemMobil-ANDROID:

Ne var bunda o çocuklar halife hazretleri ne bitaat edecek ve göreve başlayacak

5
12
yanıtYanıtla
Dr Mobil-IOS:

HDP"nin basi Selahattin Demirtaş APO'nun heykelini dikeceğiz demişti. oy vereceklere duyrulur.

6
11
yanıtYanıtla
azeriMobil-ANDROID:

allahin laneti is itinnnn uzerine olsunnn....

13
1
yanıtYanıtla
adam:

Haydi AKP biraz daha yardim edin bu itlere, cocuklari kacirsinlar, kadinlara tecavüz etsinler, onlari satsinlar, savunmasiz insanlarin kellerini kessinler. Bunada müslüman kardeslerimize yardim diye satin bize. Allah belanizi verecek, hem bu itlerin, hemde onlara destek olanlarin. Akkoyunlar bunu unutmayin!!!!!

10
4
yanıtYanıtla
Tek Mobil-ANDROID:

Kahrolsun isid onlari destekleyenleride Allah bin bir turlu belasini versin Allah kürtleri korusun Yar yardimcilari.olsun Kürdün kürtten baska kardesi yoktur..

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title