Haberler

Joe Biden DAEŞ Konusunda 65 Ülkenin Diplomatik Temsilcileriyle Görüştü

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, DAEŞ ile mücadeledeki çabaların artırılması amacıyla DAEŞ karşıtı koalisyonda yer alan 65 ülkenin diplomatik temsilcileriyle görüştü.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Paris, Beyrut, Bağdat gibi kentlerdeki terör saldırılarının ardından terör örgütü DAEŞ ile mücadeledeki çabaların artırılması amacıyla DAEŞ karşıtı koalisyonda yer alan 65 ülkenin diplomatik temsilcileriyle görüştü.

DAEŞ karşıtı koalisyona katılan ülkelerin ABD'deki büyükelçileri ile üst düzey diplomatları beşinci kez Washington'da bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta yapılan görüşmede, koalisyon ülkeleri terör saldırılarından sonra dayanışma içinde olduklarını ve DAEŞ'i yenilgiye uğratmak amacıyla birlikte çalışacaklarına dair taahhütlerini bir kez daha ifade etti. Biden ise DAEŞ terör örgütünün gücününü azaltılması ve yok edilmesi için ABD'nin koalisyon ortaklarıyla çalışma konusundaki tereddütsüz taahhüdünü yineledi.

ABD Başkanı'nın DAEŞ Karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, toplantıda Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlarda elde edilen ilerleme hakkında büyükelçilere bilgi verdi. McGurk, DAEŞ'e bölgede yapılan baskının yanı sıra örgütün küresel ağının üzerine gidilmesinin önemine vurgu yaptı.

McGurk'ün ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın yanı sıra Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed bin Muhammed el Halife ile Fransa, İtalya, Irak ve Lübnan'ın ABD büyükelçileri, koalisyona olan taahhütlerini dile getirdi. Konuşmacılar, Irak'ta istikrar sağlanmasını amaçlayan operasyonlara destek, insani yardımın artırılması, DAEŞ'in gelirleri ile bölgeye yabancı savaşçı akınının kesilmesi için bilgi paylaşımı gibi konularda koalisyon ülkelerinin çabaları hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, "Toplantı, tüm koalisyon üyelerinin bu tehditle doğrudan yüzleşmek ve buna karşı birlik içinde durmak hakkında kararlılığını ortaya koydu. Koalisyon, DAEŞ'in bölgeye ve küresel topluma getirdiği belanın sonlandırılması konusundaki kararlılık için birlik halindedir" ifadelerine yer verildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise günlük basın toplantısında, görüşmeye ilişkin, "Konuşmalar, koalisyonun parçası olan ülkelerin katkılarını nasıl artırabileceklerine odaklandı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Washington Joe Biden Paris Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title