Haberler

Cyberpark Haziran Ayında Yabancı Heyet Akınına Uğradı

Ulusal çapta gerçekleştirdiği etkinlikler ile yetkinliğini kanıtlamanın yanı sıra uluslararası alanda da ciddi bir saygınlık kazanan Bilkent Cyberpark, Haziran ayında uluslararası devlet adamları ve heyetlerinin akımına uğradı.

Ulusal çapta gerçekleştirdiği etkinlikler ile yetkinliğini kanıtlamanın yanı sıra uluslararası alanda da ciddi bir saygınlık kazanan Bilkent Cyberpark, Haziran ayında uluslararası devlet adamları ve heyetlerinin akımına uğradı.

İlk olarak, Bangladeş Sanayi Bakanlığı başta olmak üzere KOBİ hizmeti sunan Bakanlıkları ve kurum/kuruluş temsilcilerinden oluşan ve Başbakanlık Direktörü D. Dewan Muhammad'in başkanlık ettiği heyet, sonrasında Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve sonrasında ise Nijerya Ulusal Politika ve Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (NIPPS) heyet Bilkent Cyberpark'ı ziyaret etti.

Bangladeş Heyeti, Sanayi Bakanlığı KOBİ Birimi tarafından yönetilen; KOBİ Vakfı, Bangladeş Bankası, Bangladeş Bankası Eğitim Akademisi ve Bangladeş Banka Yönetim Enstitüsü katkılarıyla ve Avrupa Birliği Teknik Yardım ile yürütülen INSPIRED projesi kapsamında yaptığı ziyarette teknoparklarda sunulan teşvik ve hizmtler başta olmak üzere, ülkemizde kobiler için sağlanan imkanlar konusunda bilgi aldı.

Ülkesinde ilk teknoparkını haziran ayı içerisinde açacak olan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, 4 Haziran 2014 Çarşamba günü, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı ve Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakcı tarafından ağırlandı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki üst düzey yetkililerden oluşan heyet Sn. Çakmakcı tarafından yapılan sunum ile bilgilendirildi. Sunum esnasında Cyberpark'ın hedefleri ile birlikte bünyesinde yer alan firmalar tarafından yürütülen katma değerli projeler hakkında da bilgilendirme yapıldı.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın misafirleri olarak Ankara'da bulunan Nijerya Ulusal Politika ve Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (NIPPS) üyelerinden oluşan heyet ise ağırlıklı olarak bilimsel çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Ziyaret esnasında Cyberpark'ın desteklediği Ar-Ge tabanlı projeler, teknoloji imkanları, teknolojinin ülke kalkınmasındaki rolünün önemi ve atılabilecek inovatif adımlar hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Türkmenistan Bangladeş Nijerya Basın Bültenleri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title