Haberler

Cumhuriyetten Günümüze Türk Kadınının Siyasetteki Yeri Konferansı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, "Gelişmiş ülkelerde, hatta bazı gelişmekte olan ülkelerde de özellikle temsiliyet konusunda yüzde 40'ların dengeli bir rakam olduğu söylenir ama bizd...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, "Gelişmiş ülkelerde, hatta bazı gelişmekte olan ülkelerde de özellikle temsiliyet konusunda yüzde 40'ların dengeli bir rakam olduğu söylenir ama bizde şu anda Meclise baktığımızda bunun yüzde 14.2'lerde olduğunu görebiliyoruz" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Cumhuriyetten Günümüze Türk Kadınının Siyasetteki Yeri Konferansı"na konuşmacı olarak katılan Topçu, tarihten günümüze gelen veya Cumhuriyet tarihiyle bakıldığında kadına verilen haklar olduğunu söyledi.

Hep birilerinin kadınlara hak verdiğini ancak kadınların bu hakkı bir türlü kendilerinin alamadığını dile getiren Topçu, "Peki suç kimde? Niye hep böyle verilmesini bekliyoruz haklarımızın? Biz artık hem kariyer hem de çocuk yapıyoruz. Bunu unutmayın" ifadesini kullandı.

Topçu, kadınların haklarının 5 Aralık 1934'te verildiğini belirterek, "Erkek hakları veriliyor mu? Hayır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı... Kadınlara şöyle haklar verildi... Siz kimsiniz bize bu hakları veren. Biz aslında bu haklarımızı bileğimizin gücüyle alacağız" diye konuştu.

- "550 vekilden 78'i kadın"

Kadının siyasette olabilmesi için bir takım güçlerinin bulunması gerektiğini vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

"Hukuki olarak eşit hakları 1934'ten itibaren aldık ama bu haklar yetmiyor. Gelişmiş ülkelerde, hatta bazı gelişmekte olan ülkelerde de özellikle temsiliyet konusunda yüzde 40'ların dengeli bir rakam olduğu söylenir ama bizde şu anda Meclise baktığımızda bunun yüzde 14.2'lerde olduğunu görebiliyoruz. Yani Meclis'te 550 vekilden 78'inin kadın olduğunu görüyoruz."

Topçu, diğer mülki idare yönetimlerinde çok az sayıda kadın olduğunu, Yalova Valisi ile bir de bakan bulunduğunu ifade etti.

- Prof. Dr. Elif Loğoğlu

Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu ise toplumda kadını ihmal ederek insanı, hayatı ve geleceği düşünebilmenin mümkün olmadığını söyledi.

Sosyolojik olarak kadının ailenin temel direği, kültürel ve ahlaki değerlerin koruyucusu ve nesilden nesile aktarıcısı olduğunu vurgulayan Loğoğlu, "Kadın ve erkek olarak bir tek candan yaratılan iki canlı, yaratılış ve sorumluluk sahibi olmada eşit, fizyolojik ve duygusal anlamda farklı, toplumsal yaşayışta birbirini tamamlayan iki unsurdur" dedi.

-konferans

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Elif Loğoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title