Haberler

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden TBMM Başkanı Kahraman'a Tepki

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHACumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Avcılar'da TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır sözlerine tepki gösterdi.

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Avcılar'da TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır sözlerine tepki gösterdi.

Belediye Havuz Meydanı'nda toplanan ve aralarında erkeklerin de bulunduğu grup, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Avcılar Şube Başkanı Gürsel Karataş, burada yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Karataş, bu söylemin Yüce Divan'lık bir suç olduğunu iddia ederek, gereğinin yapılmasını istedi. Karataş, her yurttaşın kişisel düşüncesini açıklayabileceğini, ancak o makama oturan bir kişinin böyle konuşamayacağını savundu. Gürsel Karataş, 1.7 milyarlık İslam dünyasında Türkiye'nin ayrıcalıklı yeri bulunduğunu ve model ülke^ konumunda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu

Türkiye'ye bu üstünlüğü sağlayan, devletimizin laik sistemine sahip olmasıdır. Laiklik olmazsa; demokrasi, eşitlik, insan, kadının insan hakları olamaz. Laiklik, Atatürk'ün de dediği gibi, tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğünün güvencesidir. Biz kadınlar için laiklik hava kadar lazım, ekmek kadar mübarek, su gibi aziz ve en büyük nimettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde laikliği anayasadan çıkarmak kimsenin haddi değildir. Türk milleti, vatanı da sonsuza değgin laik hukuk düzeninde, demokrasi ve eşitlik içinde yaşayacaktır. Bu değerleri sonsuza dek var etmek için yeminliyiz. Ey İsmail Kahraman; Atatürk'ün koltuğunu derhal terket! Senden vatanına, milletine fedai, bu kahraman ve gazi Meclis'e Başkan olmaz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title