Haberler

Cumhuriyet Gönüllüleri, Beylikdüzü'nde Karaman İçin Tek Yürek Oldu

Güncelleme:

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde bulunan maden ocağında su baskını nedeniyle çok sayıda işçinin mahsur kalması sonucu Cumhuriyet Bayramı Beylikdüzü'nde buruk yaşandı.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçe halkı ile birlikte Karaman'daki maden işçileri için tek yürek oldu. FSM Camii alanından başlanan Cumhuriyet yürüyüşünün Cumhuriyet Caddesi'nde son bulmasının ardından etkinlik alanında toplanan on binlerce vatandaş, dev ekranda Türkiye'deki Maden facialarına dikkat çeken etkileyici görüntüleri nefes almadan izledi.

Türkiye'de bir yandan Cumhuriyet sevinci yaşanırken, diğer yandan Karaman'da bir madende yaşanan su baskını sonucu mahsur kalan işçiler, tüm ulusu hüzne boğdu. Beylikdüzü Belediyesi de Cumhuriyet Bayramı'nda bağımsızlığın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, dev ekrana yansıtılan 3D Mapping gösterileri ve kurtuluş hikayesi ile andı. On binlerce vatandaşın bir araya geldiği etkinlikte asıl vurgu ise
Türkiye'de bugüne kadar yaşanan maden felaketleri ile Soma ve Karaman'daki madenlerde meydana gelen yangın ve su baskını facialarında hayatını kaybeden işçi şehitler ve umutla haber beklenen mahsur işçilerdeydi. Etkileyici görüntü ve ses efektleri bir amaç için birleşmiş vatandaşlar, izledikleri kurgu karşısında duygulu anlar yaşadı. Alandaki herkes gönül gönüle vererek, dualarını Karaman için gönderdi.

"Karaman'dan İyi Haberler Bekliyoruz"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu günün çok anlamlı bir gün olduğunu ve 3D Mapping gösterilerinde maden şehitleri ile Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ü yürekten andıklarını belirterek, "Cumhuriyetimizi hep beraber kutladık. Yüreğimizde taşıdığımız tüm sevgi ve acılarla bir arada olduk. Karaman'daki yurttaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. İyi haberlerini bekliyoruz" dedi. Sahnede Efe dansı ile modern dans yapan sanatçılara da teşekkür eden İmamoğlu halka seslenerek, "Asla umutsuz olmayın. Sizin gibi yüreğinde vatan sevgisi olan milyonlarca insan var. Atatürk'e sonsuza kadar sahip çıkacağız. On binlerce vatandaş bizimle yürüdü. Bizler, vatandaşlık bilinci ile çalışıp Türkiye'ye örnek olacağız. Çünkü biz Atatürk'ün askerleriyiz. Nice 91 yıllara. Yaşasın tam bağımsız Türkiye" diye konuştu.

110 Metre Bayrak Açıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen program öncesi FSM Camii Etkinlik Alanı'nda başladı. Beylikdüzü halkının buluştuğu alan, Cumhuriyet yürüyüşünün başlangıç noktası oldu. Bando ekibi öncülüğünde start alan Kortej yürüyüşü Karaman'daki olaylar yüzünden buruk bir şekilde geçti. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaşın arasında izci grupları, spor takımları ve çok sayıda engelli birey de vardı. Kortej sırasında nihai yere varıncaya kadar vatandaşlar tarafından tam 110 metrelik bayrak açıldı. Genci yaşlısı herkes korteje bayrak ve meşalelerle eşlik etti. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da kortejin başında yer alarak, yürüyüşlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Karaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title