Haberler

Cumhuriyet Caddesi'nde kardeşlik mesajı

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen iftar programında, orucunu yaklaşık 12 bin kişiyle birlikte açtı.

Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde orucunu yaklaşık 12 bin kişiyle birlikte açtı. Başkan Altepe, Ramazan ayının, Bursa'da da anlamına yakışır biçimde birlik ve beraberlikle yaşandığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle düzenlenen iftar programında, cadde esnafı ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 12 bin kişi, oruçlarını birlik ve beraberlik içinde açtı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılmasıyla 107 yıllık tramvay hayalinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Caddesi, bu yıl da anlamlı bir iftara ev sahipliği yaptı. Cadde boydan boya masalarla döşenirken, alışveriş için çarşıda bulunan vatandaşlar da iftara dakikalar kala masalardaki yerlerini alarak birlik ve beraberlik içinde iftar yapmanın huzurunu doyasıya yaşadı.

"Bursa'da Ramazan bir başka güzel"

Bursa'da Ramazan ayının en güzel şekilde yaşandığını söyleyen Başkan Altepe, "Rahmet ve bereket ayı Ramazan, Bursa'da tüm güzellikleriyle yaşanıyor. Tüm meydanlarda iftarlar yapılıyor, herkese yetişiliyor, erişiliyor. İftarlara gidemeyenlerin evlerine erzaklar dağıtılıyor. Sadece şehrin merkezinde 10 ayrı noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak aşevleri oluşturuldu. Diğer kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla Bursa'da Ramazan bir başka güzel yaşanıyor. Cumhuriyet Caddesi'nde de 12 bin kişilik masa açıldı, her yer doldu taştı, ilave yemekler dağıtıldı. İşte, bereket bu, işte ecdadın bereketi, çarşının bereketi. Ne mutlu bizlere… Ramazan'ın en güzel iftarını da çarşıda gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Çarşıda dostluk mesajı

Başkan Altepe, Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı günlerde Cumhuriyet Caddesi'ndeki iftarın önemine vurgu yaparak, "Çarşımızdaki bu güzel ve büyük buluşma ile kardeşlik, dostluk, sevgi mesajı veriyoruz. Bu milletin birlik ve beraberlik içinde olacağını, kardeşliğimize zarar gelmeyeceğini, dostların sevineceğini gösteriyor. Bu ezanlar da kıyamete kadar susmayacak, şanlı bayrağımız da sonuna kadar dalgalanmaya devam edecek" dedi.
İstanbul'da yaşanan patlamanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyen ve Bursa'daki patlamayı da hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Altepe, " Türkiye, dimdik ayakta ve gelişmeye de devam edecek. Ne mutlu bizlere… Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye, 20 – 25 yıl içinde Almanya'yı da geçecek. Onun için telaş yapıyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Bu millet, büyük bir millet. Dünya mazlumları Türkiye'ye dua ediyor. Güçlü bir Türkiye demek, dünya barışına katkı, huzurlu bir dünya demek… Onun için dünya mazlumlarının gözü kulağı Türkiye'de…" diye konuştu.

"Bursa'nın yeri başka"

Başkan Altepe, Bursa'nın değişimine de dikkati çekerek, "Bizler daha güçlü ve büyük olmak ve bağımsız bir Türkiye için çalışacağız. Dünyanın beklentisi bizde… Bursa'ya çok iş düşüyor. Bursa'nın ticaretinin, üretimimin canlı olması lazım. Burası merkez, bir başkent. Hep birlikte çalışacağız. Çarşı, canlı olacak. Çarşı canlı olsun ki, şehir canlı olsun… Daha yapacak çok işimiz var. Atatürk'ün dediği, bizim bir tek şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak… Bizim elmas madenlerimiz de doğalgazımız da petrolümüz de yok. Bir tek çalışkan inanlarımız var. Ne mutlu bizlere, çalışıyoruz. Dünyaya da çalışarak kazanmanın ne olduğunu öğretmeye başladık. Bursa'ya her ay 15 yabancı şirket geliyor, ortak olmak ve beraber üretmek için… Bursa'nın yeri başka. Bizim istikbalimiz parlak. Allah hepimize en güzel şekilde bayramı da yaşatsın ve tüm coğrafyalarda bu bayram güzelce yaşansın istiyoruz" dedi.

Çarşı esnafından Başkan Altepe'ye teşekkür

CUMSİAD Başkanı Erkan Öncel ise Cumhuriyet Caddesi'nde Ramazan iftarlarının geleneksel hale gelmesinde büyük emeği olan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Özellikle çarşı bölgesinin, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla, değerine değer kattığını belirten Öncel, esnafın geleneksel alışveriş kültürüne sahip çıkarken aynı zamanda vizyonunu daha da yenileyerek çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım da çarşılarda bir gelenek olan iftar programının Cumhuriyet Caddesi'nde de geleneksel hale getirilmesi nedeniyle Başkan Altepe ile ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından iftarını yapan Başkan Altepe, iftara katılan vatandaşlarla da bol bol sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Erkan Öncel Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title