Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

Ağrı Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon gerçekleştirildi.

Ağrı Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon gerçekleştirildi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi Kafeteryasında verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

Işın, "Belki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en uzun geceyi o gece yaşadık. Bütün Türkiye o gece ölüm kalım mücadelesi verdi. O gece hepimiz çok büyük bir kavga ve mücadele verdik." dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti yıkılırsa dünyanın sonu gelmiştir." diyen Vali Işın, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti bütün İslam aleminin şemsiyesidir, sığınağıdır, ümididir, geleceğidir, istikbalinin temsilcisi ve sözcüsüdür. Dini muhafaza edecek millet Türk milletidir. Türkiye'yi yıkmak istiyorlar. Gezi hadisesinde yıkamadılar. 17-25 Aralık'ta darbe yapmak istediler yapamadılar. 15 Temmuz'da fiili suikast yaptılar vatanımıza, devletimize ve milletimize. Milletimiz kahramanlığı ile bunu önledi. Sizin ve bizim bilmediğimiz başka suikastlar, planlar ve projeler devreye soktular, Allah hepsini bertaraf etti. Şer odakları, hainler tuzak kurdular, Allah onların tuzaklarını bozdu."

Halkın artık terör örgütü PKK'ya pirim vermediğini ifade eden Işın, "Son bir buçuk yıldır Doğu'daki kardeşlerimiz bu belanın farkına vardı, bu ihanete, fitne ve fesada artık pirim vermiyor. Bunun örneklerini Ağrı'da ve diğer illerde görüyoruz." diye konuştu.

Resepsiyonda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu, Vali Işın resepsiyonun sonunda kapıda misafirlerini tek tek tokalaşarak uğurladı.

Resepsiyona, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Ağrı Politika Güncel Haberler

title