Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı dolayısıyla Doğu Karadeniz'de kutlama törenleri düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı dolayısıyla Doğu Karadeniz'de kutlama törenleri düzenlendi.

Trabzon'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle kutlama programı etkinlikleri 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Buradaki törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlayan Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, binlerce yıllık tarihi boyunca Türk milletinin her zaman adaleti, doğruluğu ve dürüstlüğü dünyaya vermeye çalıştığını söyledi.

Tarih boyunca olduğu gibi cumhuriyetin ilanından sonrada ülkenin birliğine ve beraberliğine saldırılar olduğuna işaret eden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Değişik sıkıntılı dönemlerden sonra biz yine millet olarak birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman kaybetmeden bu tür sorunların üstesinden gelmeyi başarmışızdır. Ancak ülkemiz üzerine oynanan oyunlar öyle sinsi öyle kahpece öyle alçakça oynanmaktadır ki din duygularını istismar eden, insanların iyi niyetlerini istismar eden, yıllardır devletimizin, milletimizin en kılcal damarlarına kadar hücrelerine kadar işleyip, 15 Temmuz gecesi kahpe oyunlarını ve planlarını ortaya koyan Fethullahçı Terör Örgütü paralel devlet yapılanması dediğimiz örgütün yapmış olduğu kalkışma hareketine de yine milletimizin engin dirayeti ve bekası ile Türkiye'nin gerçek sahipleri ile yine mücadelemizi ve duruşumuzu ortaya koyduk, ve bununla mücadeleye tüm hızımızla devam ederek, geçit vermeyeceğiz."

Konuşmaların ardından hafta içerisinde düzenlenen ve çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince başarı belgeleri verildi.

Tören, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin konseri ile sona erdi.

Rize

Rize'de, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı kutlamaları 15 Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köseoğlu, Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Halk Eğitim Merkezi ekibi halk oyunları ekibi gösterileri sundu. Ayrıca hafta nedeniyle düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere de ödül verildi.

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milletinin bağımsızlık ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı tarihte emsali görülmemiş bir mücadele örneği gösterdiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmeyi başardığını vurgulayan Bektaş, "Devlet olarak bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürmektedir. Kapsamlı ve çok güçlü bir işgal girişimi olarak nitelendirilebilecek 15 Temmuz darbe kalkışmasını da büyük bir cesaretle önlemeyi başarmış olan milletimiz devletiyle ne kadar bütünleştiğini de tartışmasız olarak bütün dünyaya göstermiştir." dedi.

Konuşmaların ardından program, yağmur nedeniyle erken tamamlanarak tören geçişi ile son buldu.

Artvin

Artvin'de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları, Vali Ömer Doğanay'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Hükümet konağı önünde devam eden törene, Vali Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Adnan Dinçsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Doğanay, Cumhuriyetin yeni ufuklar ve umutlarla ilelebet kutlanması temennisinde bulunarak, "Birliğimiz, dirliğimizi, sevgimizi, saadetimizi çekemeyen dahili ve harici hainlere akıl, iman, irfan ve ahlak ile medeniyet sürecini aşıp Allah'ın izniyle ilelebet payidar kalacak bir milletiz, bir Cumhuriyetiz diye sesimizi ve sözümüzü yükseltiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunları ekibi ile mehteran takımının gösterileri vatandaşlardan beğeniyle karşılandı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, resmi geçit töreni ile sona erdi.

Giresun

Giresun'da Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyete gözü gibi bakan aziz milletin farklı arayışlara asla prim vermediğini vurguladı.

Milletin her an her zaman kararlı duruşu gösterdiğini ifade eden Karahan, bunun son şanlı örneğinin 15 Temmuz gecesi yaşandığını kaydetti.

Karahan, duvarında 'egemenlik milletindir' yazan Meclis'e yapılan saldırının milletin göğsünü siper etmesiyle def edilebildiğine işaret ederek, "Milletin parasıyla düşmanlara karşı kullanılmak üzere ordumuza teslim edilen savaş uçaklarıyla milletin üzerine kurşunlar yağdırılmış, millet bu hayasız akına dur demiştir. Giresunlu hemşerilerimiz de ilk andan bu ana kadar hiçbir tereddüt göstermemiş milletin iradesinin yanında saf tutmuştur." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü güreş takımı, Giresun Spor Lisesi öğrencileri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce çeşitli gösteriler sunuldu.

Törene, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Bayburt

Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü Bayburt'ta Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı.

Vali İsmail Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş'in halkı selamlayıp bayramlarını tebrik etmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Türk Milleti'nin binlerce yıldır önüne çıkan zorlukları aşıp devleti ve milletiyle varlığını devam ettirdiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Türk Milleti'nin kanlarıyla sulayarak yurt tuttuğu aziz vatan toprakları bundan 100 yıl önce eşine az rastlanır bir şekilde ve adeta tüm dünyanın ittifakıyla işgal edilerek parçalara ayrılmaya çalışılmıştır. Bu buhran döneminde yurdun her tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelen vatan, millet ve bayrak sevdalısı fertler bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini yaktıkları ve ebediyete kadar sönmeyecek olan bağımsızlık ateşiyle atmışlardır."

Ustaoğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Halk oyunları gösterilerinin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, kortej geçişiyle son buldu.

Gümüşhane

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yeni Şehir Stadyumu'nda kutlandı.

Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in vatandaşları selamlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Memiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yılının ülkede genelinde olduğu gibi Gümüşhane'de de büyük bir coşku ile kutlandığını aktardı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun işgalinin bu coğrafyada tarih boyunca görülmemiş ölçüde ağır ve büyük bir işgal olduğunu vurgulayan Vali Memiş, "Milletimiz, özgürlüğünü, bağımsızlığını, namus ve şerefini düşman idaresine bırakmayı asla kabul etmemiştir. Bu asil mücadelede mazisi insanlık tarihi kadar eski olan büyük bir milletin ve onun kahraman evlatlarının izleri vardır. Milletimiz, Tüm dünya milletlerinin hayret dolu bakışları altında yedi düvele karşı gerçekleştirdiği mucizevi zaferi, 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla elde etmişti." diye konuştu.

Terör örgütlerinin İslam coğrafyasında kaos yaratarak birlik ve beraberliği bozmayı hedeflediğine değinen Memiş, "Son olarak 15 Temmuz'da yaşadığımız FETÖ darbe teşebbüsüyle içerideki uzantılarını da kullanarak emellerine ulaşmaya çalışan şer odaklarına karşı bu aziz millet, ikinci kez İstiklal mücadelesini kazanarak, vatanına, demokrasisine ve Cumhuriyet'ine sahip çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Tören, öğrencilerin gösterileri ve kortej geçişi ile sona erdi.

Ordu

Ordu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Durugöl Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, cumhuriyetin çok önemli olduğunu ve büyük anlam ifade ettiğini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, Osmanlı Devleti'nin yıkıldığı dönemde şanlı bayrağın gönderden indirildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ordularımız dağıtıldı. Şehirlerimizi düşmanlar işgal etti. Aynen 15 Temmuz'da nasıl halkımız tankların önüne yatmış, üzerine çıkmış ise o zaman da işgal edilen şehirlerimizdeki vatandaşlarımız işgalcilere karşı direnmişlerdir. Şimdi şanlı bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyor. Bizler bu bayrağın altında bağımsızca yaşıyoruz. Bütün camilerimizden ezan sesini duyuyoruz. Ülkemizde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşıyoruz. Halkımız demokrasisine ve milli iradesine sahip çıktığı sürece birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece Allah'ın izniyle bize hiç kimse güç yetiremez."

Konuşmanın ardından liseler arasında düzenlenen "cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından tören geçişi yapıldı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Baro Başkanı Murat Poyraz ile daire müdürleri, adli ve askeri personel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Okay Memiş 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title