Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Serik ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Serik ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlçedeki kutlamalar, Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz'un makamında tebrikleri kabul ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlama töreni, Yavuz ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Kaymakam Yavuz, törende yaptığı konuşmada, "Kurtuluş Savaşı, Osmanlı Devleti'ni paylaşılıp, Türkleri geldikleri Orta Asya'ya göndermek isteyen batılı devletlerce yürütülen ve sonrasında imzalanan Mondros ve Sevr anlaşmalarının milletimiz tarafından red edilip milletimizin baş kaldırışını büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlığımızın ve var oluşumuzun simgesidir. Cumhuriyet ise bütün toplumsal renkleriyle bir olup düşmana direnen çağdaş bir devlet ve toplum olma mücadelesinin simgesidir." dedi.

Törende Serik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin yöresel oyunları sergilediği gösterileri ve öğrencilerin konseri ile devam etti.

Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verilirken, kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title