Haberler

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar da bu külliyeyle ilgili ne hukuki ne siyasi ne ahlaki bir sorun olmadığını en az bizim kadar, sizin kadar iyi biliyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar da bu külliyeyle ilgili ne hukuki ne siyasi ne ahlaki bir sorun olmadığını en az bizim kadar, sizin kadar iyi biliyorlar. Tek sıkıntıları Beştepe'nin kendilerinin değil, milletin emrinde olmasıdır. İstedikleri kadar bağırsınlar, istedikleri kadar iftira atsınlar, istedikleri kadar uğraşsınlar Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Balıkesir, Bursa, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Sakarya ve Mersin'den gelenlerle gerçekleştirilen "Muhtarlar Toplantısı"nda muhtarları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına "Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı, büyük devlet ve fikir adamı, bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i 12. ölüm yıl dönümünde rahmet ve özlemle yad ediyorum" diyerek başladı.

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, milletin evine hoşgeldiniz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin doğrudan milletin oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak yine mahalle halkının oylarıyla işbaşına gelmiş olan muhtarlarımızla birbirimizi çok iyi anladığımıza inanıyorum. Sizler mahallenizin, köyünüzün muhtarı olarak, ben de bir nevi Türkiye'nin muhtarı olarak, her bir ferdinden 78 milyonun tamamına kadar milletimizi kucaklamanın onlara hizmet etmenin çabası içindeyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1998 yılında okuduğu bir şiir sebebiyle hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, "Hapis cezasına çarptırıldığımda gazeteler şöyle bir başlık atmıştı, 'muhtar bile olamaz.' Manşetleri buydu. Bu manşetin amacı milli iradeyi, milletin tercihini, halkın oyunu tahkir etmekti, aşağılamaktı, kötülemekti. Çünkü muhtar seçilmekle, belediye başkanı, milletvekili, başbakan, geçtiğimiz yıldan itibaren cumhurbaşkanı seçilmek arasında prensip olarak hiçbir fark yok. Hepsinde de milletin karşısına çıkacaksınız, vizyonunuzu, projelerinizi, değerlerinizi anlatacaksınız ve oy isteyeceksiniz" ifadesini kullandı.

-"Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir"

Milletin, adayların tavırlarına inanması, güvenmesi halinde tercihini ondan yana kullanacağını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Uzun yıllar boyunca ülkeyi milletin iradesine göre değil, medyasıyla, iş adamı dernekleriyle, bürokrasiyle, kurdukları bir vesayet sistemi aracılığıyla yönetmiş olanlar işte asla buna tahammül edemiyorlar. Bu kesim için en makbul muhtar mahallesine değil, onlara hizmet eden muhtardır, aynı şekilde bunlar için en makbul belediye başkanı, en makbul milletvekili, en makbul bakan, başbakan, cumhurbaşkanı milletin değil kendilerinin emrinde olanlardır. Biz 1994 yılında bu vesayet odaklarının değil, İstanbul halkının emrinde belediye başkanlığı yaptığımız için o dönemde o manşete maruz kaldık. Aynı şekilde bugüne kadar bize yöneltilen eleştirilerin, hakaretlerin sebebi de başbakan ve cumhurbaşkanı olarak onların değil, milletin emrinde hizmet vermiş olmamızdır. Burada onların değil, sizin bulunmanızdan, onların değil, sizin sesinizin duyuluyor olmasından rahatsızlar.

İnanın bana Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle ilgili eleştirilerin gerisindeki asıl sebep de budur. Yoksa onlar da bu külliyeyle ilgili ne hukuki ne siyasi ne ahlaki bir sorun olmadığını en az bizim kadar, sizin kadar iyi biliyorlar. Tek sıkıntıları Beştepe'nin kendilerinin değil, milletin emrinde olmasıdır. İstedikleri kadar bağırsınlar, istedikleri kadar iftira atsınlar, istedikleri kadar uğraşsınlar Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir. İkide bir tutturmuşlar 'kaçak saray, kaçak saray, kaçak saray...' Elinde bir belgen mi var, elinde bir bilgi mi var? Varsa çık açıkla, de ki 'buyur kaçak saray.' Defaatle bunun bütün Danıştay kararlarını açıklamamıza rağmen ısrarla bunu söylemeye devam ettiler. Niye? İftira at tutmasa iz bırakır. Bunlar müfteri."

"Milletin azametini, onurunu göstermektedir"

Erdoğan, anamuhalefet partisi genel başkanının önce 'ben kaçak saraya çıkmam' dediğini, şimdi 'beni çağırırlarsa gelirim' demeye başladığını bildirdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Aynısını şimdi diğeri yapıyor, 'kaçak saray' diyor, 'kaçak saraydan Türkiye yönetiliyor' diyor, buna benzer ifadeler kullanılıyor. Değerli kardeşlerim bu ülkede siyasetçi olmanın önce dürüst olmaktan geçtiğini önce bu insanların öğrenmesi lazım. Eğer siyasetçi dürüst olmazsa milletten itibar göremez. Önce bizim bunun örneklerini en güzel şekilde vermemiz lazım. Bu mekan ile gurur duymaları gerekirken, çünkü burası şahsıma ait bir yer değil, burası milletin evi... Bugün burada ben görev görüyorum, yarın burada başkaları görev görecek ama mesele böyle bir eseri ülkeme kazandırmaktır ve bu eserle beraber dünyaya farklı bir görüntüyü verebilmektir. Bu eser bu milletin azametini göstermektedir, bu milletin onurunu göstermektedir."

Erzurumlu İbrahim Hakkı'dan "Hak şerleri hayreyler / Arif anı seyreyler / Zannetme ki gayreyler / Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler" dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin gündemini terörle, kanla, kinle karartmak isteyenlere inat geçtiğimiz hafta ülke olarak, millet olarak çok güzel, çok hayırlı gelişmelere hep birlikte şahitlik ettik" dedi.

Kimya dalında Nobel alan Profesör Doktor Aziz Sancar'ı arayarak tebrik ettiğini, sevincini kendisiyle paylaştığını belirten Erdoğan, A Milli Futbol Takımının İzlanda'yı yenerek Euro 2016'ya doğrudan katılma hakkını elde etmesinin sevincini millet olarak hep birlikte yaşadıklarını bildirdi.

Erdoğan, geçen çarşamba günü Çankırı'da 516 milyon dolarlık yatırım olan lastik fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, cuma günü de G20 zirvesinin hazırlıkları kapsamında İstanbul'da düzenlenen "Kadın 20 Zirvesi"nde dünyanın dört bir tarafından gelen hanımlarla ekonomiyi, çalışma hayatını, istihdamı ve terörü konuştuklarını belirtti.

"Balonla su götürdüler, sonra o balon patladı ve öyle de kaldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma gecesi Türksat 4B uydusunun Kazakistan'dan uzaya fırlatılışının heyecanını hep birlikte yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Cumartesi günü hem Mersin'de hem Kıbrıs'ta düzenlenen törenlerle bir hayalin daha gerçeğe dönüşmesine bizzat şahitlik ettik. Anamur'dan 107 kilometrelik bir boru hattıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne içme ve tarımsal sulama suyu götüren projenin açılışını gerçekleştirdik. Anamur'daki Alaköprü Barajı'nda toplanan suyu Akdeniz'in altından borularla Kuzey Kıbrıs'taki Geçitköy Barajı'na aktaran, oradan da adaya dağıtan bu proje 1 milyar 600 milyon liralık bir yatırımdır. Şimdi hemen bunu lekelemek, gölgelemek için şunu söylemeye başladılar, 'Kuzey Kıbrıs'a daha önce su gitti.' Değerli arkadaşlar doğru, balonla su götürdüler. Sonra o balon patladı ve öyle de kaldı. 'Bugün balonla, yarın boruyla buraya su gelecek' dediler. Tabii o balonla bu işin olmayacağını kendileri de biliyorlardı. Tabii şimdi 'tukaka' diyecek ya, bunu demek için 'nereden, nasıl yaklaşayım da bunu söyleyeyim'. Gerçekçi ol."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Türkiye Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title