Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Getirileri"

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Avrupalılar demokrasiden bahsediyorlar ya kusura bakmasınlar demokrasi burada, Türkiye'de.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Avrupalılar demokrasiden bahsediyorlar ya kusura bakmasınlar demokrasi burada, Türkiye'de." dedi.

Tüfekci, Zeytinburnu Ömer Öztürk Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Getirileri" başlıklı konferansta 16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğinin önemine işaret etti.

Değişikliğin, Türkiye'nin istikrarını ve istikametini derinden etkileyeceğini, halk oylamasının bu nedenle Avrupa'da yankıları olduğunu anlatan Tüfekci, Türk halkının demokrasiye olan inancına ve seçimlerdeki katılım oranına değindi.

Tüfekci, şöyle devam etti:

"Avrupalılar demokrasiden bahsediyorlar ya kusura bakmasınlar demokrasi burada, Türkiye'de. Orada bir genel seçimde katılım yüzde 45-50 civarında oluyor. Türk halkı kendi geleceğine sahip çıkıyor. Gidiyor sandıkta oyunu kime verecekse ona veriyor. Kendi geleceğini belirliyor. Milli irade bu. Avrupa'da cumhurbaşkanlığı sistemi konusundaki endişelerden birisi budur. Türk halkı demokrasiye bu kadar düşkün. Avrupalılar bir türlü bunu yakalayamadılar."

16 Nisan'da Türkiye'nin "ayağındaki prangalardan kurtulacağını", özellikle bürokraside yaşanan sıkıntıların son bulacağını ifade eden Tüfekci, değişikliğinin kabulü halinde koalisyon kavramının Türkiye'nin gündeminden çıkacağını dile getirdi.

Harun Tüfekci, "Parlamento dediğimiz hadise ve yürütme dediğimiz kavram birbirine o kadar girifttiki yasamanın içinden yürütme çıkıyordu. Örneğin bir kişinin başbakan olabilmesi için milletvekil olması gerekiyor. Milletvekili yasama organının üyesidir. Hem yasa çıkaracak hem de denetim yapacak. Biz ayrı bir yük daha vermişiz ve 'Yürütmeyi de sen yap.' demişiz. Böylece sistem tıkanmış oluyor." diye konuştu.

Fatih Gençlik Vakfı Başkanı Vehbi Ecevit'in de konuştuğu konferans, Tüfekci'nin davetlilerden gelen soruları yanıtlanmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Tüfekci Zeytinburnu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title