Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Mutfağında Sade Hayat Rüzgarı Esiyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mutfağı mütevazılığı ile dikkat çekiyor. Saray'da Emine Erdoğan limon ve elma kabuklarını bile ziyan ettirmiyor. Evde bol bol da beyaz çay içiliyor.

Yeni Şafak gazetesinin yayınladığı haberde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mutfağı masaya yatırıldı. Habere göre Saray'ın mutfağında gayet mütevazi bir hava var. Öyle ki bir kase çorba veya bir çeşit yemek ve salatayla kurulan sofralar ancak misafir olunca şenleniyor. Evde ayrıca bol bol Rize'nin beyaz çayı içiliyor. Son günlerde haberlere de konu olan beyaz çayın kilogramı 4 bin liradan satılıyor.

EN ÇOK BEYAZ ÇAY TÜKETİLİYOR

Saray'da en çok tüketilen içecek ise Rize'nin beyaz çayı. Haberde konu ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:

"Her sabah güne mutlaka sıvıyla başlayan Erdoğan'a hazırlanan içecek herkesin evde kolayca hazırlayacağı son derece sağlıklı ve basit karışımlar. Özellikle limon suyu başı çekiyor yine zencefil suyu ve taze nane yaprağı suyundan hazırlanan doğal içecekler sabah güne başlamak için tercih ediliyor. Ayrıca bitki çayları özellikle de sıklıkla Rize'nin beyaz çayını içiyor."

KANSERE İYİ GELİYOR

Sabah gazetesi 2 Aralık 2014 tarihinde beyaz çayın özelliğini şöyle aktarmıştı:

"Japon bilim insanları tarafından, Türk beyaz çayının kansere iyi geldiğinin kanıtlanması Rizelileri çok sevindirdi.

Türkiye'de Çaykur tarafından bu yıl ilk kez üretilen beyaz çay üzerinde Japonya'da yapılan çalışmada kanserli hücreleri yok ettiği belirlenen 'JP53' kod adlı maddeye rastlanması ve üretilecek ilacın önümüzdeki yıl hastalarda denenmeye başlanacağının açıklanması, ülkemizde çay tarımının merkezi konumundaki Rize'de sevinçle karşılandı."

KİLOGRAMI 4 BİN LİRA

TRT Haber'in 4 Mart 2015'te yaptığı haberde de Rize'nin beyaz çayı anlatılmıştı. Haberde beyaz çayın kilogramının 4 bin liradan satıldığı bilgisine yer verilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Emine Erdoğan Yeni Şafak Ak Saray Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (403)

Rıze Mobil-IOS:

Yakışır Erdoğan'a helal olsun sağlıklı olsun İNŞALLAHhhhh

18
41
yanıtYanıtla
ahmet demircan:

alllah şahidim ki akpye oy verdim ve allah şahidim ki şimdi pişmanım. bu nasıl bir müsrifliktir bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür bu nasıl bir haksızlıktır. ben herkesten helallik diliyorum akpye oy verdiğim için.

42
11
yanıtYanıtla
AK Parti:

Sanki CHP liler çöpten besleniyor. Sarayda Türk içecekleri tüketiliyor. CHP gibi gavurun rakı şarabını içmiyorlar.

16
30
yanıtYanıtla
Gerçek SademobilWeb@haberler.com:

Bu haberi ciddi mi koydunuz yoksa milletle dalga geçmek için mi Kilosu 4 bin TL olan çaydan sadelik diye söz ediyorsunuz. Millet 15 TL lik çayı almakta zorlanırken.

35
7
yanıtYanıtla
AkkoyunlarMobil-IOS:

Akepeye oy verenler hakkim HARAM olsunn

33
8
yanıtYanıtla
SONRADAN GORMELERmobilWeb@haberler.com:

Emine hanim kosku begenmeyip trilyonluk saray yaptirip orda oturuyor,hergun ac kalsa ne yazar

27
14
yanıtYanıtla
69Mobil-IOS:

Helali hos olsun, Arap seygleri gibi karimi oynatiyor adam Bu ülkenin yetistirdigi en büyük adamlardan biri bu adam dünü düsünün öyle yorum yapin beyinsizler

7
34
yanıtYanıtla
hakan:

650 milyon dolara dünyanın en pahalı 1150 odalı sarayı vay be milletse perişan. . iktidar borç batağı dönemi oldu millete. . 12 yılda kredi kart ve tüketici kredisi borçları 52 kat artmış tam. . . Maaş borca gidiyor. . 12 yıl önce kredi kartı ihtiyacı mı vardı. . Herşey nakitle dönerdi. . İşiszlik zaten çok kötü. bu sene tüm OECD ülkeleri içinde genç işsiz oranı en kötü ülke olmuşuz bu sene açın okuyun. . Protesto senet sayısı kapanan firma sayısı akp öncesine göre katkat fazla. . Dış ticaret tükenmiş, ihracat aylardır düşüyor. . Gidişat hiç iyi değil. .

34
7
yanıtYanıtla
ak keneler:

limon kabugu ziyan edilmiyor ama milyon liralar ziyan ediliyor. Ben üzerime alinmiyorum koyunlar düsünsün. . .

35
6
yanıtYanıtla
(A)ile (K)alkindirma (P)artisi Mobil-ANDROID:

Yorumlara baktım da halen bu akepeyi savunan cahiller var yaw ayip lan bir hindiden farkiniz yok sizin...

24
16
yanıtYanıtla
Tüm 403 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title