Haberler

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" Kitabı Tanıtıldı

Onur Erim'in kaleme aldığı "Demokratik Yönetim Biçimlerine Türkiye Katkısı: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" kitabı tanıtıldı.

Onur Erim'in kaleme aldığı "Demokratik Yönetim Biçimlerine Türkiye Katkısı: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" kitabı tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan İşaret Yayınları sahibi AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Erim'in anılmaya değer bir iş çıkardığını, eserin editöryel boyutuna baktıklarında herkesin seviyesine uygun olduğunu fark ettiklerini, bunun da büyük bir maharet olduğunu kaydetti.

Uçma, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin derli toplu bir eser yazdığı için Erim'i kutlayarak, kitabın yayıncısı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da Erim'in eski arkadaşı olduğunu, yazdığı kitaptan dolayı heyecanına ortak olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Erim ise halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği ile ilgili çok önceden kitabı yazmaya başladığını, gelinen süreçte yeni yorumlarla eserini elden geçirdiğine değindi.

Onur Erim, "Kitabı yazma fikri 30 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Üniversite bitirme tezim de Türkiye'de neden başkanlık sisteminin olması gerektiğiyle ilgiliydi. Anayasa teklifinin halk oylamasına götürüleceği bir zamanda kitabın piyasaya çıkması bizim dışımızda gelişen bir olay. Bence Kurtuluş Savaşı'ndan, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra, ülkemizin ve milletimizin vereceği en önemli karar 16 Nisan'da verilecek karardır. Ben de buna katkı sağlamak için bu çalışmayı kaleme aldım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Uçma AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title