Haberler

Cumhurbaşkanları ve Başbakanların Pilotu Emekli Oldu

THY'de 40 yıl kaptan pilot olarak görev yapan ve bunun özellikle 4 yılını ANA uçağında Cumhurbaşkanları ve Başbakanları uçurmakla geçiren Köksal Köktuna, son seferini İstanbul-Antalya-İstanbul arasında yaparak emekliye ayrıldı.

THY'de 40 yıl kaptan pilot olarak görev yapan ve bunun özellikle 4 yılını ANA uçağında Cumhurbaşkanları ve Başbakanları uçurmakla geçiren Köksal Köktuna, son seferini İstanbul-Antalya-İstanbul arasında yaparak emekliye ayrıldı.

Haber Faik KAPTAN - Kamera Murat ÇAKIR İstanbul DHA

THY'de 40 yıl kaptan pilot olarak görev yapan ve bunun özellikle 4 yılını ANA uçağında Cumhurbaşkanları ve Başbakanları uçurmakla geçiren Köksal Köktuna, son seferini İstanbul-Antalya-İstanbul arasında yaparak emekli oldu.

Bugün yaptığı son seferinde, yanına eşi Cuyibar Köktuna'yı da alan Kaptan Pilot Köksal Köktuna, Atatürk Havalimanı'nda, uçağın altında arkadaşları ve kendisi gibi pilot olan oğlu Demokan Köktuna tarafından çiçeklerle karşılandı.

ABDULLAH GÜL 'İSTERSEN KALKMAYALIM' DEDİ

Uçuş yaşantısına noktayı koyan Köksal Köktuna, ANA uçağında görev yaptığı zaman yaşadıkları konusunda sorulan bir soruya şu cevabı verdi

'O görevlerde mesleki açılardan düşündüğünüz takdirde pek fazla bir gelişme olmuyor. Ama diğer yönlerden çok fazla gelişmeler oluyor. Orada mevcut Sayın Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla uçmanın bir onuru var. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden insanlar olması nedeniyle. Bir sürü anılarım var ama, şu anda hatırıma gelmiyor. Hatırladığım bir görev vardı. Bir Sivas'tan kalkış göreviydi. Kalkacaktık. Ancak çok kötü bir hava vardı. O zamanki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 'Arzu ederseniz kaptanım kalkmayalım buradan' diye bir talepte bulundu. Ben de kendisine 'Merak etmeyin efendim. Sizi emniyetli bir şekilde götürmek istiyoruz. Onun için herhangi bir riske girmeyiz' dedim. Sonra kalktık geldik.

Köksal Köktuna, 'Olaya pek 'veda' demek içimden gelmiyor. Esasında her veda bir başlangıç oluyor. Çok güzel bir duygu. Uzun seneler emek verdiğim THY'den ayrılmak biraz zor oluyor. Bunun neticede bir sonu olacaktı. Biz de bu sona yaklaştığımız için, mutlu ve sağlıklı bir şekilde olması güzel. Bundan sonraki hayatımızda mevcut bilgilerimizi arkadaşlarımızla paylaşabilirsek mutlu olacağız. Sivil Havacılık'ın müsaade ettiği 2 yılım daha var dedi.

'ÖMRÜMÜN 2,5 YILI HAVADA

Köksal Köktuna şöyle devam etti

'Silahlı Kuvvetler'e 1975 yılında ilk uçuş hayatıma başladım.1988 yılında Silahlı Kuvvetler'den ayrıldıktan sonra özel bir şirkette havacılık hayatına başladım. 1995 yılında Türkiye'nin en büyük havacılık şirketi THY'de Boeing 737'de, bunu takiben RJ 70100 uçakları ile kaptanlık dönemim başladı. Daha sonra Airbus A-319320321 uçakları ile uçmaya başladım. 4 sene Başbakanlık'a ait 'ANA' uçağında kaptanlık yaptım. Bu arada 2 yıl THY'de Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptım. Tekrar Airbus uçaklarında kaptanlık görevime devam ettim. ve şimdi de emekli oluyorum. Oğlumun yaş gününde emekli oldum. Ömrümün 2,5 yılı havada geçti. 25 bin saat uçtum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title