Haberler

Cumhurbaşkanına "Teşekkür" İçin Pedal Çeviren Suriyeli Aile

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suriyeli alilenin belediyeye geliş Başkan vekili tarafından karşılanması Mülhem el Said'in konuşması Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile Sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere eşi ve 2 çocuğuyla yola çıkan Mülhem el Said, Gaziantep'in Nizip ilçesine ulaştı Suriye'deki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Said ailesi, Gaziantep'in Nizip ilçesine ulaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suriyeli alilenin belediyeye geliş

Başkan vekili tarafından karşılanması

Mülhem el Said'in konuşması Cumhurbaşkanına "teşekkür" için pedal çeviren Suriyeli aile

Sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlığını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere eşi ve 2 çocuğuyla yola çıkan Mülhem el Said, Gaziantep'in Nizip ilçesine ulaştı

Suriye'deki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarlıklarını göstermek amacıyla Ankara'ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Said ailesi, Gaziantep'in Nizip ilçesine ulaştı.

Eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe ile Nizip Belediyesine gelen Mülhem el Said, Belediye Başkan Vekili Salih Uygur ile görüştü. Said, burada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere öğrencilerden ve velilerden talep ve teşekkür mektuplarını aldı.

Mülhem el Said, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye halkına sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istediğini söyledi.

12 gün önce Midyat'tan yola çıktıklarını ve Ankara'ya kadar gideceklerini anlatan Said, "Ankara'ya vardığımızda, Suriye halkına ve Suriyeli mültecilere sahiplik eden ve her isteklerini karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edeceğiz ve bunun yanında da ola ki hata yapmış olan Suriyeli kardeşlerimiz varsa bunun için de kendisinden özür dileyeceğiz. Yorucu olsa da güzel bir yolculuğumuz var. Gittiğimiz her yerde iyi karşılanıyoruz, bunun için de Türk halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Salih Uygur ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu aile yola çıktığında hiçbir şey beklemeden ve bir şey talep etmeden çıktı. Tek amaçları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek için böyle meşakkatli bir yolculuğa başvurmuşlar, ben onlara teşekkür ediyorum." dedi.

Said ailesi daha sonra bisikletlerine binerek Ankara'ya doğru yola çıktılar.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title