Haberler

YSK CHP'nin Başvurularını Reddetti, Kesin Sonuçlar Yarın Açıklanıyor

Güncelleme:

Kamer Genç'in seçimin iptali, Atilla Kart'ın ise sonuçların erken açıklanması yönündeki başvurularını reddeden YSK, Köşk seçiminin kesin sonuçlarını yarın ilan edecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in seçimin iptali, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın ise seçim sonuçlarının erken açıklanması yönündeki başvurularını reddetti.

Kamer Genç, oy pusulalarının yasaya aykırı düzenlendiği iddiasıyla cumhurbaşkanı seçiminin iptali, Atilla Kart ise seçimin kesin sonuçlarının 15 Ağustos'tan önce açıklanması istemiyle YSK'ya başvurdu.

İki başvruyu da dün görüşen YSK, başvuruları reddetti.

KESİN SONUÇLAR YARIN

YSK, kesin seçim sonuçlarını yarın ilan edecek. Seçilen adayın mal bildirimi, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na göre, yeni cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevi devam edecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçları, YSK tarafından TBMM Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı makamına bildirilecek, kamuoyuna ilan edilecek ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Seçilen cumhurbaşkanı adına, YSK tarafından cumhurbaşkanı seçildiğine dair bir tutanak düzenlenecek. Bu tutanak, TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanı tarafından verilecek ve aynı oturumda andiçme töreni yapılacak.

Bu oturum, eski cumhurbaşkanının görev süresinin dolduğu 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Atilla Kart Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (3)

fenerli:

Kamer Bey yine gol atamadı. Yeni taktikler bulması gerekiyor.

10
0
yanıtYanıtla
Chp''li:

hay allah seni kamer genç şu sıcakda bile beni güldürdün allah senden razı olsun

6
2
yanıtYanıtla
unfortunate bedouın:

KAMER GENç.BIRAK ARTIK

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title