Haberler

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Eroğlu -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Gerçekten Recep Tayyip Erdoğan, vatanı, milleti, bayrağı için canını feda eden, 'gece gündüz' demeden çalışan, büyük düşünen, kahraman bir lider" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Gerçekten Recep Tayyip Erdoğan, vatanı, milleti, bayrağı için canını feda eden, 'gece gündüz' demeden çalışan, büyük düşünen, kahraman bir lider" dedi.

Mudurnu ve Göynük ilçeleri ile Taşkesti beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu, 10 Ağustos'un ülke tarihinde milat olacağını belirterek, ilk defa cumhurbaşkanını milletin seçeceğini anımsattı.

"İnşallah 10 Ağustos'tan sonra artık milletle devletin kucaklaşması gerçekleşecek" diyen Eroğlu, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Eroğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile yıllardır beraber çalıştığını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yken İSKİ'nin genel müdürüydüm. İstanbul'un halini o zaman biliyorsunuz. Daha sonra Başbakan olup Ankara'ya gelince beni de DSİ davet etti. DSİ'de çalıştık. 'Çevre ve Orman Bakanlığında, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığında' derken, 20 yıldır böyle beraber çalışıyoruz. Gerçekten Recep Tayyip Erdoğan, vatanı, milleti, bayrağı için canını feda eden, 'gece gündüz' demeden çalışan, büyük düşünen, kahraman bir lider" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ekonomide 2002 yılında 26'ncılıktan 16'ncılığa yükseldiğine dikkati çeken Eroğlu, faiz lobilerinin halktan toplanan vergileri ceplerine attığını, yüzde 86'sının faize gittiğini dile getirdi.

Enflasyon canavarı ve borç yükü altındaki ülkenin adeta inlediğine işaret eden Eroğlu, "IMF'ye borç yüzünden boynumuz büküktü. IMF'ye 23,5 milyar dolar borç var. Merkez Bankasının kasası boş. Türkiye, ekonomi açısından çok berbat durumdayken bakın, nereden nereye geldik" şeklinde konuştu.

- " Türkiye, ilk defa 14 Mayıs'ta bütün borçlarını temizledi"

Eroğlu, Türkiye'nin son 10 yılda çok büyük mesafe katettiğini vurguladı.

"Allah'a şükür, şu anda enflasyon canavarı yok, büyümedi" diyen Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Dünyada kriz var. Bakın, Avrupa'da en büyük büyüme oranı yüzde 1 bile değil, yüzde 0,8 ama biz krize, Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara rağmen, yüzde 4,3'le Avrupa'da en çok büyüyen ülkeyiz. Allah'a şükür, Türkiye ilk defa 200 yıldan bu yana geçen sene 14 Mayıs'ta bütün borçlarını temizledi. Böylece gerçekten gurur duyulacak noktaya geldi. Artık biz IMF'nin patronu durumuna geliyoruz. Neden? 5 milyar dolar borç vermek için Merkez Bankası ile protokol yapıldı. Nereden nereye... Allah aşkına siz 70 sente muhtaç olunan günleri görmediniz mi? Türkiye, 70 sente muhtaçtı.

Allah'a şükür, Türkiye bugün çok büyük ve güçlü. Daha da güçlü olacak."

Eroğlu, ülkede muazzam dönüşüm olduğuna dikkati çekerek, bu değişimin siyasi istikrar sayesinde gerçekleştiğini aktardı.

Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini kaydeden Eroğlu, "Dolayısıyla şevk ve heyecanla çalışırsanız, millete sevdalı olursanız, bu işleri başarırsınız. Eski Türkiye'nin halini biliyorsunuz. Eski Türkiye, borç peşinde koşan, IMF'nin önünde eğilen, el-pençe-divan duran, faiz lobisine paraları kaptıran bir ülkeydi. Yatırım yapamayan, bir göletin 22 yılda bittiği Türkiye vardı ama değişti. Çok daha güzel, muhteşem olacak" ifadesini kullandı.

- "Aslında Haçlı Seferleri devam ediyor"

Eroğlu, ülkenin etrafında büyük bir ateş çemberi olduğunu kaydederek, her gün onlarca Müslüman'ın öldürüldüğünü dile getirdi.

Eroğlu, şöyle dedi:

"Öbürlerine bir şey oluyor mu? Onların sırtları kalın. Niçin? Özellikle İslam alemi üzerinde 200 yıldır oyun var. Haçlı Seferleri'ni saymıyorum, aslında devam ediyor. Farkında değiliz. Devam ediyor ama başka şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bu alemin tek umudu da Türkiye'dir. Tek istikrar adası, güvenli ada Türkiye'dir. Dolayısıyla bu istikrarı devam ettirebilmek için mutlak surette çok güçlü olmamız lazım. Yani bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Başka çare yok. Çok daha büyük Türkiye. Onun için Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız bu hedefi ortaya koydu. 2023 yılında, cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz."

CHP, MHP ve diğer partilerin cumhurbaşkanı adayına da değinen Eroğlu, "Bakın, bu cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda tek başımızayız ama öbür taraf, öbür cephe birleşti. 'Çatı çevresi' diyoruz ama o çatı çökecek. Buna inanıyorum çünkü milletin feraseti var. Millet işi biliyor, milletimize güveniyoruz. Önce Rabbimize, sonra sizlere güveniyoruz. Dolayısıyla gücümüzü milletten alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Mudurnu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title