Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Esnaf ve sanatkarla iç içe olan, halkı tanıyan, halkla birlikte bu sofralarda oturabilen, Türkiye'de herkese eşit, herkese elinden geldiğince yardım edebilecek, Türkiye'yi çağ atlatacak bir vizyon istedik"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, seçim sürecinde kendilerini ziyaret eden siyasilere esnafın istediği cumhurbaşkanı vizyonunu anlattıklarını belirtti.

Palandöken, konfederasyonu tarafından bir restoranda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, önümüzdeki süreçte bir ilkin yaşanacağını ve cumhurbaşkanını halkın seçeceğini ifade ederek, ülkenin değişimden geçtiğini, büyüdüğünü söyledi.

Seçim sürecinde kendisini ziyaret eden siyasi parti liderlerinin "Nasıl bir Cumhurbaşkanlığı vizyonu istiyorsunuz?" diye sorduğunu aktaran Palandöken, "Esnaf ve sanatkarla iç içe olan, halkı tanıyan, halkla birlikte bu sofralarda oturabilen, Türkiye'de herkese eşit, herkese elinden geldiğince yardım edebilecek, Türkiye'yi çağ atlatacak vizyon istedik" dedi.

Palandöken, Türkiye'nin gidişatını bozmak isteyenlerin "nifak tohumu sokmaya çalışabileceğine" dikkati çekerek, bu noktada birlik ve beraberliğin ilelebet muhafaza edilmesi gerektiğini kaydetti.

Esnafın siyaset üstü olduğunu ve topluma ayna tuttuğunu anlatan Palandöken, bu mesleği yapanlara herkesin güvendiğini dile getirdi.

Palandöken, esnafın teknolojik değişime ayak uyduramadığı için her geçen gün biraz daha yara aldığının altını çizerek, bunu telafi etmek adına mesleki eğitim verdiklerini ve yeni nesil esnaf yetiştirmek için projeler geliştirdiklerini bildirdi.

Palandöken ayrıca, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü hatırlatarak, esnafın durumunu konuştuklarını sözlerine ekledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da esnafın, toplumun önemli kesimini oluşturduğunu belirterek, "Esnafımız rızkını kazanmanın yanı sıra gönülleri de kazanmayı amaçlıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Palandöken. çevre illerden gelen esnaf temsilcileriyle görüştü. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title