Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz: Çözümden Yana Olanlar Kazandı

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin, "Çözümden yana olanlar kazandı, çözüme karşı olanlar da milletten gereken cevabı aldı." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin "Çözümden yana olanlar kazandı, çözüme karşı olanlar da milletten gereken cevabı aldı" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seçimde alınan sonuçla eski Türkiye'nin geride kaldığını, yeni Türkiye'nin de 11 Ağustos'tan itibaren inşa edilmeye başlanacağını belirten Yılmaz, Türkiye'nin artık başını da halkının seçtiği bir ülke haline geldiğini söyledi.

"Seçimde 77 milyon kazandı, yeni Türkiye kazandı" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Eski Türkiye'yi düşünenler, eski Türkiye'ye dönmek isteyenler kaybetti. O vesayetçi Türkiye'yi özleyenler kaybetti. Türkiye'de çözümü isteyenler bunun için risk alanlar kazandılar, milletimizin desteğini aldılar. Milletimiz 'kardeş kavgası istemiyorum. Bu sorunu bitirin, Türkiye'yi çok daha güçlü geleceğe taşıyın' dedi ve oyunu o şekilde ortaya koydu. Çözümden yana olanlar kazandı, çözüme karşı olanlar da milletten gereken cevabı aldı."

Başbakanın ilk turda seçilmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın genel başkanlık ve Başbakanlık görevinden ayrılacak olmasından dolayı da buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Bakan Yılmaz, ilk turda cumhurbaşkanı seçilmenin önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"İkinci turda çok daha yüksek oy almaktansa ilk turda yüzde 50'nin üzerinde oy almak çok daha anlamlı. Demokratik ülkelerde bunu çok fazla yapan lider yok. Başbakanımız bunu başardı. Bunun için çok sevinçliyiz. Bu ülkeye çok emek harcamış, reformlara öncülük etmiş bir insan şimdi devletimizin başına geçecek. Ama bir taraftan da buruk bir sevincimiz var. Çünkü bir süre sonra genel başkanlıktan ve başbakanlıktan ayrılacak."

"Milletimiz umuttan yanadır"

Muhalefetin de seçim sonuçlarından ders alması gerektiğine işaret eden Yılmaz, Türkiye'nin güçlü ve nitelikli bir muhalefete ihtiyacı olduğu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletin verdiği mesajın çok net ve açık olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet değişimden yanadır, millet geleceği tartışan liderlere, partilere oy veriyor. Korkular üzerinden, endişeler üzerinden, karışıklıklar üzerinden siyaset yapanlara ise, prim vermiyor. Milletimiz umuttan yanadır, korkudan yana değil.  Artık oy versin, vermesin bütün milletimizle birlik, beraberlik içinde geleceğe doğru yürüyeceğiz."

"Tehditle alınan oyun bir kıymeti yoktur"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, konuşmasının son bölümünde, kırsal alanda insanlar üzerinde baskı ve tehditler yapıldığı yönünde bilgi aldıklarını hatırlattı.

"Tehditle alınan oyun bir kıymeti yoktur. İnsanların özgür iradesiyle verdiği o bir oy, bin oydan daha değerlidir. Kim baskı yapıyorsa kim insanlar üzerinde baskı kurmaya çalışıyorsa kaybetmeye mahkumdur" ifadelerini kullanan Yılmaz, sözlerini şöyle devam etti:

"Çünkü halkın özgür iradesine saygısızlık yapmıştır. Özelikle Karlıova ile ilgili ben böyle bir düşünceye sahibim. Bundan 4 ay önce bir yerel seçim yaptık. Bir 4 ayda bu kadar oy değişmez, bu normal bir durum değil. Bundan dolayı da bütün siyasi partilerin tepki göstermesi lazım. Herkesin cesur bir şekilde, ilkeli bir şekilde buna karşı koyması lazım."

"Hiç kimsenin seçilmiş insanları zorlamaya hakkı yoktur"

Bir süre önce Karlıova'da belediye meclis üyelerinden istifa edenlerin olduğunu belirten Yılmaz, "Her konuda çıkıp soru soranlar maalesef bu konuda soru sormuyorlar. Hiç kimsenin seçilmiş insanları zorlamaya hakkı yoktur. Bunu yapanlar er yada geç kaybederler" şeklinde konuştu

Bakan Yılmaz'ın basın toplantısında, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Başkanı Yusuf Coşkun ve bazı partililer de hazır bulundu. - Bingöl

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Karlıova Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title