Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: "Yeni dönem hayırlara vesile olsun" İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: "İş dünyası olarak, 2010 yılından bu yana sürekli bir seçim atmosferinde bulunan Türkiye'nin artık gerçek gündemine dönmesini bekliyoruz"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Yeni dönem hayırlara vesile olsun" dedi.

Yorgancılar, yaptığı açıklamada, halkın sandığa giderek ilk defa cumhurbaşkanını seçtiğini hatırlatarak, seçimlerin, demokrasinin önemli bir unsuru olduğuna dikkati çekti.

Milli iradenin cumhurbaşkanı olarak kimi istediğine ilk turda karar verdiğini belirten Yorgancılar, "Yeni dönem hayırlara vesile olsun. Demokrasi şöleni olarak adlandırdığımız bu seçimlerin öncelikle huzur ortamı içerisinde gerçekleşmesinden mutluluk duymaktayız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferini pekiştirmesi, alınan başarıların tesadüf olmadığını kanıtlaması açısından 12'nci Cumhurbaşkanlığı görevini siyasi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak gördüklerini vurgulayan Yorgancılar, iş dünyası olarak istikrarın ne anlama geldiğini yaşayarak tecrübe etmiş bir kesim olduklarına değindi.

Yorgancılar, şunları kaydetti:

"İstikrardan bizim anladığımız aslında sadece ekonomi değildir. Demokrasiyi geliştirme, toplumsal barış ve huzur ortamını artırma da önceliklerimiz arasındadır. Bu anlamda Sayın Erdoğan'ın balkon konuşmasında yer vermiş olduğu, '74 milyonun her bir ferdinin yaşam tarzı, inancı, değerleri bizim üstümüzde mübarek bir emanettir' sözlerini çok kıymetli buluyoruz."

Türkiye'nin bugünden itibaren yeni bir seçim sürecine daha girdiğini hatırlatan Yorgancılar, son 1.5 yıla 3 seçim sığdıran Türkiye'de ekonominin geride kalmaması en büyük temennileri olduğunu bildirdi.

"Jeopolitik risklerin yanı sıra, Fed kararları ve yapısal sorunlarla birlikte kritik bir dönemeçte olduğumuz bir gerçektir" diyen Yorgancılar, olası kabine değişikliği halinde kırılganlıkların giderilmesi ve 2023 hedefleri doğrultusunda reformlara hız verilmesini istedi.

Yorgancılar, "Yeni Cumhurbaşkanımıza bu önemli süreçte başarılarının artarak devamını dilerken, Sayın Abdullah Gül'e de ülkemize yapmış olduğu katkılardan ve sağduyulu yaklaşımından ötürü şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

-İZTB Başkanı Kestelli

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise milletin seçimini yaptığını, Türkiye'nin bir an önce gerçek gündemi olan reformlara ve ekonomiye dönmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkacağına işaret eden Kestelli, "Bu seçimin elbette siyasi sonuçları olacaktır. 10 ay sonra bu kez genel seçimler için sandık kurulacak. Biz iş dünyası olarak, 2010 yılından bu yana sürekli bir seçim atmosferinde bulunan Türkiye'nin artık gerçek gündemine dönmesini bekliyoruz. Yeni bir anayasadan siyasi reformlara, yeni bir ekonomi programından sosyal reformlara kadar yapılacak çok iş var. Yeni Cumhurbaşkanımızdan, herkesi kucaklayacak yeni bir dönem başlatmasını ve hükumeti kurması için bir an önce icracı bir Başbakan'a görev vermesini diliyoruz" şeklinde konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İzmir Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title