Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çinli Yazar Moye'yi Kabulü

Gül: "Türkiye'nin Çin ile ilişkilerinin köklü geçmişe dayanıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Çin ile ilişkilerinin köklü geçmişe dayandığını ve kültür alanındaki işbirliğinin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gül, Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye'de bulunan Nobel Edebiyat Ödüllü Çinli yazar Guan Moye'yi kabul etti.

Gül, kültürün somut olmayan, hikaye ve anlatı gibi unsurlarını modern roman tekniğiyle harmanlayarak dünya edebiyatına kazandıran Moye'nin eserlerinin Türkçe'ye tercüme edildiğini ve büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Türkiye'nin Çin ile ilişkilerinin köklü geçmişe dayandığını vurgulayan Gül, kültür alanındaki işbirliğinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-"Türk halkı ve kültürüne artan ilgi var"

Çinli yazar Moye ise kabulde, Çin'de de Türk halkı ve kültürüne artan ilgi bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'ye gelmeden önce okuduğu eserlerden kafasında İstanbul hakkında bir resim oluşturduğunu ancak tabiatıyla gördüklerinin kitaplardan çok daha zengin olduğunu ifade eden Moye, çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunun korunmasından çok etkilendiğini belirtti.

Moye, İstanbul'da Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ile de bir araya geldiğini bildirdi.

Moye ayrıca gelecek dönemde Türk ve Çinli yazarların daha fazla sayıda eserinin tercüme edilmesi sağlanarak, bu iki halkın birbirini daha iyi tanımasını ve anlamasını arzu ettiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Abdullah Gül İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title