Haberler

Gül: Muhtarlar Mahallelerin Gözü Kulağıdır

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkünde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, muhtarların bulundukları mahallenin "gözü-kulağı" olduğunu belirterek, şehir hayatının zaman içinde değiştiğini, eski yakın ilişkilerin yerini yabancılığın ve birbirini tanımamanın aldığını anlattı.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet adresinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Gül, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül kabulde, sistem içinde her şeyin başı ve vatandaşın muhatap olduğu ilk merci olması sebebiyle muhtarlıkların önemli olduğunu kaydetti. Muhtarlıkların demokrasinin kılcal damarları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, kendisi gibi, muhtarlıkların herkese hizmet eden partiler üstü bir fonksiyonunun olduğunu da ifade etti.

Muhtarların bulundukları mahallenin "gözü-kulağı" olduğunu belirten Gül, şehir hayatının zaman içinde değiştiğini, eski yakın ilişkilerin yerini yabancılığın ve birbirini tanımamanın aldığını anlattı. Muhtarları "mahallenin sahipleri" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Gül, mahallede olup bitenden, ihtiyaç sahiplerinin ve özellikle şehit yakını ile gazilerin durumundan önce muhtarların haberdar olması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, son olarak, tüm Türkiye'deki binlerce muhtarı kapsayan büyük bir sistemin disiplinli bir yapı içinde çalışmasının önemli olduğunu ve bu sebeple Muhtarlar Konfederasyonunu önemsediğini vurguladı.

Muhtarlar Konfederasyonu heyeti de, öncelikle kendilerini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti. 1. Olağan Genel Kurulda kısa bir süre önce göreve seçilen ekibiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilen Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz ise bu kabulü, Türkiye'nin en üstteki mührü ile en alttaki mühürlerinin bir buluşması olarak gördüklerini söyledi.

Akdeniz, muhtarları, vatandaşın temel evrak ihtiyaçlarını gidermelerinin ötesinde sosyal sorumluluk projelerine katkı yapmaya teşvik ettiklerini, daha fazla kadın muhtarın görev yapmasını arzu ettiklerini, ayrıca barış sürecine destek olma gayreti içinde olduklarını anlattı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Akdeniz Çankaya Köşkü Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

title