Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Acımız Çok Büyük

Güncelleme:

Soma'da facianın yaşandığı yere gelen Cumhurbaşkanı Gül, "Türk milletinin başı sağolsun. Acımız çok büyük." dedi.

Türkiye kaybettiği yüzlerce işçisine ağlıyor. Soma’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zaman zaman duygulanarak bu acıların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Gül, maden faciasında 282 kişinin hayatını kaybettiği Soma'da incelemelerde bulundu, "Maalesef acımız çok büyük. Bütün ailelerin acısı bizim acımızdır. Buralardan alacağımız derslerle bu acının bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması şarttır." dedi. 

Gül'ün açıklamalarından satır başları:

"ÇOK BÜYÜK BİR FACİA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bu acı sadece buradakilerin değil bütün Türk milletinin acısı haline dönmüştür. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Her şeyden önce burada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımın, kardeşlerimin hepsinin mekanı cennet olsun. Ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, çocuklarına hepsine başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun.

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

Şüphesiz ki maden ve yer altında çalışmak, yer altından alın teri ile ekmek çıkarmak kazançların belki de en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor şu anda. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Bizlerin ziyareti veya başka incelemeler, bu çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vehameti anlaşıldığı için bütün devlet seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Her ailenin her canın acısı hepimizin acısıdır. Bir kişi bir kişidir, bir can bir kişidir. Bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Acı büyüktür ve acı hepimizin acısıdır. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor. Milletimiz bu dayanışmayı muhakkak ki gösterecektir. Dünyanın birçok yerinden de hep başsağlığı acılarımızı paylaşan dostlarımız var, hatta yas ilan edenler var. Onlara da teşekkür ediyorum.

"BU ACILARI GELİŞMİŞ ÜLKELER ARTIK YAŞAMIYORSA BİZ DE YAŞAMAMALIYIZ"

Şüphesiz ki bu acılar yaşanmaması gerekir. Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa artık, biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız. Bu doğrultuda Devlet Denetleme Kurulu olarak tavsiyelerimiz var. Bu düzenlemelere ışık tutacaktır. Şüphesiz ki bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsi yapılacaktır.

"İDARİ VE DİĞER SORUŞTURMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDECEK"

Biraz önce verilen bilgilerde gördüm ki, hem idari hem diğer soruşturmalar başlamış, titizlikle devam edecektir. Buralardan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamamak için de ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz, hükümetimiz bu acıları bir nebze de olsa buna merhem olmak için, ailelere yardım için ne gerekiyorsa bunu yapacaktır. Milletimizin başı sağolsun."

Bu arada Gül konuşurken, bir madenci yakınının sürekli "Cumhurbaşkanım" diye seslendiği duyuldu. Gül, konuşmasının bitiminde madenci yakınını yanına çağırıp derdini dinledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Gül Türkiye Soma Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

TCm-kurto-lu@windowslive.com:

Sn. Cumhurbaskanimiz Guzel konuşmuş ancak hükümet elinden geleni bu vahim olay yasanmadan yapsaydi bukadar can yanmayacakti simdi ellerinden geleni degil kat kat fazlasini yapsalar ne olacak bu yureklerdeki kor sonecekmi basbakan tedbirsizlik varmi sorusunu soran gazeteciyi azarliyor cumhurbaşkanı cikip gelismis ülkelerde yasanmiyorsa bizdede yasanmamasi lazim diyor bu ne celiski once bunu a iklasinlar benimde yakinlarim vefat etti yaralandi benmde acim buyuk bu sekilde konusmalari artik boş önceden ne yapılacaksa yapilacakti.2 hafta once parlamento da chpli vekil bu sekilde sorunlari dile getirdiginde susturuldu simdi hukumet neyin acisini yasiyormus acaba hepsini bir vatandas olarak kiniyorum yaziklar olsun

39
13
yanıtYanıtla
kenan ağırtaşknn_karani@hotmail.com:

ecel geldi cihana baş ağrısı bahane demiş büyük alim. demekki bu şehitlerimizin zamanı bu raya kadarmış kader ve kazya inanmak lazım kimsenin suçu yok burda

yanıt0
yanıt0
kemal.simsekemal@hotmail.com:

kimsenin sucu yok nasıl bir yaklaşımdır yahu.... Almanya dünyanın en buyuk maden rezerv ıne sahıp adamlar da son 70 yılda 3 kısı oldu bızdekı tam sayıyı bılıyormusun... ama kader ya demı kader... Allahım bızı yanına alınca sız gıbı bu cehaletle devam ve herseyı kader olarak goren ınsanlara acıyacak sanıyorsanız cok yanılıyorsunuz cokkk...

yanıt0
yanıt0
fuat özpolatfuatozpolat44@hotmail.com:

Allah kimseye yaşatmasın böyle acıları.fakat her şerde bir hayır vadır.acı ve olumsuzlukladan ders almak herkesin görevi olmalı. Yinede fırsat ve siyaset malzemesi yapmamakta yarar var.

39
6
yanıtYanıtla
gülhan korkmazgulhan.korkmaz@gmail.com:

heee zamanında önlem alma ders olsun öyle mi kaç çocuk öksüz kaldı kaç anne eşsiz kaldı farkındamısınız ??? önlem almak için illa ölüm mü olması lazım...

yanıt0
yanıt0
T.C ERundefined:

AYAKKABI KUTULARI NE GÜZELDE UNUTTURULUYOR ..YAPILAN HIRSIZLIKLAR NE GÜZEL UNUTTURULUYOR ....EY TAYYİP SULTAN... HAYDİ EMİNE HATUNU YANINA ALDA HEMEN AĞLAMAYA BAŞLA...SANA O YAKIŞIR....

6
22
yanıtYanıtla
VEDATundefined:

ALLAHIM YORUMLARA BAKIYORUM DA SANIRSINIZ CHP İKTİDAR AKP MUHALAFET VE BU OLAYIN NEDENİ CHP ALLAHIM SEN BİZİ AKPLİLERDEN KURTAR AMİN....

6
18
yanıtYanıtla
FT..ahist.istanbul@hotmail.com:

bir YALAKA MORON,SIĞIR daha

yanıt0
yanıt0
aminamin@hotmail.com:

aminnnnnnnnnnnn

yanıt0
yanıt0
zeynepundefined:

Gerçekten üzüldüğüne inanıyorum.

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title