Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı'na Akarca'yı Atadı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı'na Mehmet Akarca'yı atadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca'yı Yargıtay Cumuhuriyet Başsavcılığına seçti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca bu görev için gösterilen adaylar arasından Akarca'yı seçtiği kaydedildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamı, görev süresi 21 Mayıs'ta dolacak olan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in kendi isteğiyle emekli olması üzerine boşalmıştı.

Akarca, Erbil'in görev süresinin dolmasından sonra yerine geçecek ismi belirlemek için 28 Nisan'da Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan seçimde adları belirlenen adaylar arasında yer alıyordu.

MEHMET AKARCA KİMDİR?

Mehmet Akarca'nın özgeçmişi, Yargıtay'ın internek sitesinde şu şekilde yer alıyor; 21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesi'ni bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır. İzmir hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Akarca; sırasıyla Uşak/Ulubey, Van/Gevaş, Aydın/Sultanhisar Hâkimliği, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 18.01.2010 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21.10.2013 tarihinde Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. İngilizce bilen Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Erbil Yargıtay Akarca Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

Bitlisli:

Ankara birinci bölge Hdp adayı Sırrı Süreyya Önder halk anketlerinde birinci sırada 1 milyon 200 bine yakın muhteşem sayı ile önde gidiyor ve ankara ikinci bölgede ise Hdp Adayı üçüncü sırada gidiyor ve İzmir birinci bölge adayımız Pınar Aydınlar ise en yakın rakibine yaklaşık 2 kat fark atarak önde gidiyor ve demek ki Halk Hdpyi istiyor. . . . Başarılar diliyoruz Hdpye. .

196
50
yanıtYanıtla
Önemli degilmobilWeb@haberler.com:

Onlar konuşur ak parti çalar

155
43
yanıtYanıtla
m.ert:

ak parti yi sevmeyenlerin yaptığı yorumlara. yuh demek istiyorum. . yuuuuhh

39
148
yanıtYanıtla
coruh:

Yavas yavas turkiyenini umuyunu sikmaya basladi sonumuz vahim

80
30
yanıtYanıtla
işte bumobilWeb@haberler.com:

Adamin sectigine bak yuzu nurlanmis gibi helal olsun erdoganima..diger pararelcilerin sufatina bir bakin anlarsiniz. :

26
76
yanıtYanıtla
nedim:

Memleketle atari oynuyor sanki!!!

63
13
yanıtYanıtla
usta:

sn cumhur artık agzıyla kuş tutsa yaranmaz. dediği yaptığını tutmazsa çoban hikayesine döner

59
11
yanıtYanıtla
Illuminati Mobil-IOS:

Fuat Avni yazmişti

52
10
yanıtYanıtla
ABIZER:

bunun tivitini okumadik neler yazdi acaba recep hakinda

36
13
yanıtYanıtla
nazım çiçekmobilWeb@haberler.com:

Adalete guvenimiz kalmadi .. umarım bu işin sonu hitler yonetimine dönmez

31
13
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title