Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile Telefonda Görüştü

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında yaklaşık bir saat süren telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında yaklaşık bir saat süren kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştiği öğrenildi.

SURİYE SORUNU GÖRÜŞÜLDÜ

Yapılan telefon görüşmesinde Suriye'deki mevcut durumu ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın, IŞİD'in zayıflatılması, yenilgiye uğratılması ve Türkiye, Avrupa ve diğer coğrafyalarda terör saldırıları yapma kapasitesinin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla ortak çaba göstermenin aciliyeti hususunda mutabık kaldığı öğrenildi.

TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Suriye'de ateşkesin devamını sağlama ve siyasi geçiş sürecinde ilerleme kaydetme konularında uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekilen görüşmede, PKK'nın da aralarında bulunduğu tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda işbirliğinin güçlendirilmesi vurgulandı.

ABD Başkanı Obama, NATO müttefiki Türkiye'nin güvenliğine önem verdiklerinin de altını çizdi.

Kaynak: AA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Beyaz Saray Suriye Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Ahmet ,Mobil-IOS:

Samimi doğru açıklama değil ,Türkiye ye en büyük zararı pyd destek vererek silah pkk geliyor eğitilen ler ,de öyle Usa bunu neden yapıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title