Haberler

İslam İşbirliği Zirvesi'nde Konuşan Erdoğan: Teröre Batı'dan Önce Biz Müdahale Edelim

Güncelleme:

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi, İstanbul'da başladı. İlk kez bir İİT toplantısına bu büyüklükte katılım oluyor. Erdoğan açılış konuşmasında "Terör olaylarına Batı'dan önce biz müdahale edelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT'ye üye 30'un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını, İstanbul Kongre Merkezi'nde karşıladı. Karşılamanın ardından aile fotoğrafı çektirildi. İİT üyesi ve toplam GSYİH'si 10 trilyon doları bulan 57 ülkenin katılacağı zirve, 2 gün sürecek. İlk kez bir İİT toplantısına bu büyüklükte bir katılım oluyor.

Zirvenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında da önemli mesajlar verdi. İslam ülkelerindeki terör sorununa değinen Erdoğan, "İslam ülkelerinde yaşanan terör olayları ve benzeri olaylara karşı dış müdahale beklememeliyiz, müdahaleyi kendimiz yapmalıyız, onlar müdahaleyi petrol için yapıyor." dedi.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Erdoğan'ın konuklarını karşılamasının ardından aile fotoğrafı çekildi. Aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her iki yanında Brunei Sultanı Hasan el-Bulkiye Muiziddin Va'dullah ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al-Suud yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraf çekimi sırasındaki "Bu fotoğraflar beraberliğimizin, birliğimizin inşallah güzel bir nişanesi olur. Hayırlı olsun" sözleri liderler tarafından alkışlandı.

ERDOĞAN AÇILIŞI YAPTI, MÜSLÜMANLARA SESLENDİ

Aile fotoğrafının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve'nin açılışını yapıp bir konuşma gerçekleştirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Müslümanlar olarak üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik fitnesi geliyor, ırkçılık fitnesi geliyor. Her zaman ifade ettiğim gibi benim dinim Sünnilik de değildir Şiilik de değildir, benim dinim İslam'dır. Ben tıpkı 1 milyar 700 milyon kardeşim gibi sadece ve sadece bir Müslümanım. Diğer tüm farklılıklar bu inancımın, bu sıfatımın gerisindedir.

Sözüm ona İslam adına, Müslümanlık adına her gün mazlumlara saldıran, onların canlarına kasteden, mallarını yağmalayan terör örgütleri asla bu mukaddes dinin temsilcisi olamaz. Çünkü bizim dinimiz barış dinidir, sulh dinidir.

İhtilafları değil ittifakları, husumeti değil muhabbeti güçlendirmeliyiz. Çünkü düşmanlıklardan zarar görenler sadece Müslümanlardır. Dostları çoğaltmak, düşmanları da azaltmak durumundayız.

"HIZLI HAREKET ETMEZSEK MAZLUMLAR HÜSRANA UĞRAYACAK"

Biz hızlı hareket etmezsek umudunu bize bağlayan mazlumlar hüsrana uğrayacaktır.

Geçmişte Afganistan'da El Kaide terör estirdi. Libya'da Suriye'de Irak'ta DAEŞ masumları katlediyor. Afrika'da Boko Haram Müslümanlara saldırıyor. Dikkat edin birkaç göstermelik saldırı dışında hedefleri hep Müslümanlar oluyor.

Bizim ülkemizde de PKK gibi, DHKP-C gibi terör örgütleri var. PKK Irak'ta, onun kolu PYD Suriye'de, çok sayıda terör örgütü Avrupa başta olmak üzere çeşitli ülkelerde faaliyet gösteriyor.

"BATI PARİS'TEN BAHSEDİYOR, ANKARA'DAN BAHSETMİYOR"

Malesef Batılı devletlerin ikilcikli bir tutum içine girdiğini görüyoruz. Nükleer güvenlik toplantısında konuşmacıların sözleri dikkatimi çekti. Paris'teki, Brüksel'deki terör eyleminden bahsediyorlar. Ancak Ankara'daki İstanbul'daki, Lahor'daki eylemlerden bahsetmiyorlar. Halbuki 100'lerce insan öldü. Brüksel'de Paris'te 9-10 tane bir tanesinde 30 tane bir tanesinde. Fark etmez 1 kişi de ölse tüm insanlık ölmüş gibidir.

"DIŞ GÜÇLER PETROL İÇİN MÜDAHALE EDİYOR, ONLARDAN ÖNCE BİZ EDELİM"

İslam ülkelerinde yaşanan terör olayları ve benzeri olaylara karşı dış müdahale beklememeliyiz, müdahaleyi kendimiz yapmalıyız, onlar müdahaleyi petrol için yapıyor."

İlgili Haberler

MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI DÜZEYİNDE TEMSİL EDİLİYOR

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılmak için İstanbul'a geldi. Sabah saatlerinde gelen konuk bakan, toplantıya katılanlar için tahsis edilen Atatürk Havalimanı Askeri Meydandaki salon yerine, VİP Salonu'ndan çıktı.

EK 5 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul'da 14-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Konferansın gerçekleşeceği kongre merkezine çıkan tüm yollar polis kontrolüne alınırken, yüksek binalara keskin nişancılar konuşlandırıldı. Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı zirve dolayısıyla ek olarak 5 bin polisin daha görev yaptığı öğrenildi.

İslam Zirvesi ilk kez bu boyutta bir katılımla gerçekleştirilecek.

SAVARONA'DA AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona yatında akşam yemeği verdi.

Yemeğe, İİT Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani'nin yanı sıra Bahreyn Krallığı, Afganistan, Malezya, Kamerun, Lübnan, Ürdün, Özbekistan, Cezayir, Katar, Azerbaycan, Libya, Bosna-Hersek, Belarus, Yemen, Fildişi Sahilleri, Pakistan, Gine ve Filistin başkanları ve temsilcileri katıldı.

EN ÇOK İHRACATI SUUDİ ARABİSTAN YAPIYOR

İslam ülkelerinin ihracat rakamları da dikkat çekici. Dünyaya en çok ihracat gerçekleştiren İslam ülkeleri sırasıyla Suudi Arabistan (334 milyar dolar), Birleşik Arap Emirlikleri-BAE (260), Malezya (234), Endonezya (176), Türkiye (158), Katar (132), Nijerya (94), Kuveyt (93), İran (83) ve Irak (80 milyar dolar) olarak sıralandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

cCcMobil-IOS:

Savasdan kazanacagi milyarlari düsünerekten Sehit vermeye hazir. Herkes baris için çirpinir bizimki savas diye yirtiniyor

0
0
yanıtYanıtla
Anti pakakaMobil-IOS:

Gümbür gümbür geliyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Ben se! Mobil-IOS:

Bilmeyende zanneder hepsi dost !

0
0
yanıtYanıtla
suuMobil-ANDROID:

bütün zalimler bir arada

0
0
yanıtYanıtla
Ali korbicak Mobil-ANDROID:

Tamam anladım her şeyi Belarus İslam ülkesi olduğunu ilk kez okudum meğerse ben çok cahilmisim

0
0
yanıtYanıtla
007Mobil-ANDROID:

hepsi terorist zaten tiplere bak...

0
0
yanıtYanıtla
xmanMobil-ANDROID:

ulan recep amerika izin vermezse o yanindakiler ve sen hic birsey yapamazsiniz

0
0
yanıtYanıtla
tevfikMobil-ANDROID:

helal olsun koca reisimm

0
0
yanıtYanıtla
Hasan ÇağlıMobil-IOS:

Helal olsun . Zafer islamındır . Allah'ın izniyle dualarımız kabul olacak . Allah'ım islama ve Müslümanlara yardım et .

0
0
yanıtYanıtla
007Mobil-ANDROID:

vallahi bu adam 3. dunya savasi cikarmadan olurse dunya icin cok iyi olacak..

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title